Az egészséges életmód stratégiaváltásra kényszerítheti a cégeketAz elsősorban reggeli gabonapelyhéről ismert Kelloggs könnyen áldozatul eshet az egyre népszerűbb, az egészséges életmódra buzdító trendnek. Egyes vélemények szerint a Kraft budapesti gyára is részben emiatt zár be.

A napjaink legdivatosabb életmód-guruja Dr Robert Atkins által kitalált szénhidrát nélküli étkezés a Kellogg's termékeit az elsőszámú ellenség kategóriájába sorolta. Ez elsőre nem hangzik túl rémisztőnek gondolhatnánk, hiszen a fogyokúrás varázsszerek jönnek-mennek, ám az Atkins módszer sokak szerint ezen jócskán túltesz. A sportos testalkat megőrzésének titkairól szóló kötete ugyanis a karácsonyi szezonban a brit könyvpiacon megelőzte a Harry Potter aktuális részét, és immár hárommiló brit család étkezésére gyakorol hatást.

A világ legnagyobb élelmiszeripari piacának számító Egyesült Államokban talán még ennél is vészjóslóbb a helyzet. A szakemberek becslése szerint éves szinten 15 milliárd dollárral szűkülhet a magas szénhidrát tartalmú ételek piaca a közeljövőben.
A magyarországi gyárbezárást bejelentő Kraft is ennek a trendnek a vesztese. Mint a vállalat vezérigazgatója elmondta, az amerikaiak egészségmániája kényszeríti világszerte stratégiaváltásra az édességipar legnagyobb szereplőit. A megváltozott fogyasztói szokásokhoz kell alkalmazkodni, és azon egységeket meg kell szüntetni, amelyek vásárlói köre jelentősen megcsappan a jövőben.

Kapcsolódó anyagok
Budapesti gyárát is bezárja a Kraft
Regionális koncentráció várható az édesiparban


Olvasta már?hirdetés
Megizzasztja még a befektetőket a BitcoinMegizzasztja még a befektetőket a Bitcoin

Nehéz helyzetbe hozhatja a Bitcoin azokat a befektetőket, akik emelkedést várnak, és azokat is akik összeomlást.

.
hirdetés
elrejt
 
.