Módosuló McDonalds stratégia az egészség jegyébenMegszünteti az év végéig a vezető gyorsétteremlánc a Supersize menüt, nyilatkozatuk szerint csupán a menük rendszerének egyszerűsítése miatt.

Megszünteti az év végéig a vezető gyorsétteremlánc a Supersize menüt, nyilatkozatuk szerint csupán a kínálat rendszerének egyszerűsítése miatt.

A nagyobb sült krumplival és nagyobb üdítővel járó menüket fokozatosan kivonják a McDonald's 13 ezer amerikai étterméből. A lépést elsősorban az egészséges táplálkozást propagáló tábor nyomása miatt teszi meg a gyorsétterem-lánc. A McDonald's legújabb jelszava az 'Egyél okosan, élj aktívan'. Ennek jegyében több saláta bekerült a kínálatba, és a jövőben a saláta- és joghurt-kínálat tovább fog bővülni.

A vállalat által kínált ételek veszélyességére az utóbbi években többször is felhívták szakértők a közönség figyelmét, de a legnagyobb hatást az a Sundance fesztiválon díjnyertes dokumentumfilm váltotta ki, melynek készítője egy hónapon keresztül az étteremlánc kínálatán élt, és jelentős súlytöbblettel, megnövekedett koleszterinszinttel és más egészségügyi problémákkal került ki a kísérletből. Morgan Spurlock rendező Super Size Me című alkotását hamarosan az amerikai mozik is műsorukra tűzik.

Walt Riker szóvivő nyilatkozata szerint pusztán a kínálatot kívánják átláthatóbbá tenni, és a McDonald's kínálatának megváltoztatása nincs összefüggésben a kritikus vélemények erősödésével. A szóvivő szerint a Supersize nem volt elég népszerű ahhoz, hogy érdemes legyen fenntartani.

Richard Adams, a cég korábbi executive menedzsere a Reutersnek úgy nyilatkozott, azért szánta rá magát a McDonald's a menü megnyirbálására, mivel az eladások növekedésével megtehetik, hogy nagyobb méretű és drágább termékeiket száműzzék a kínálatból, elősegítve az imázsváltást.


Olvasta már?hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
hirdetés
elrejt
 
.