Tesztelje az önéletrajzátRengeteg jótanáccsal találkoznak az álláspályázók azzal kapcsolatban, milyen az ideális önéletrajz, a jelentkezőkről ugyanis az első kép ez alapján alakul ki. Az önéletrajzot és a kísérőlevelet mintegy tízenöt, húsz másodperc alatt futják át a pályázatot feladó munkahely képviselői, és mivel a nyilvánosan meghirdetett pozíciókra mindig sokszoros a jelentkezések száma, ezért az alapvető szabályoknak meg nem felelő CV-ket azonnal kirostálják.

Néhány fontos tudnivaló az önéletrajz készítéséről

A jó önéletrajz rövid és tömör. Minél áttekinthetőbb, logikusabb, tömörebb az önéletrajz, annál szimpatikusabb lesz a pályázó. Éppen ezért törekedjünk arra, hogy vizuálisan és tartalmilag is elkülönítsük a személyi adatok - tanulmányok, eddigi karrier, egyéb (célok, hobbi stb.) szekciókat.

Érdemes pontokba és alpontokba szedni az adatainkat, akkor is, ha pályakezdők vagyunk és úgy érezzük, viszonylag kevés információ van a CV-ben.A személyes adatok után következnek a végzettségek. Nagyon jó hatást keltenek a nemrég elvégzett tanfolyamok, tréningek, például egy friss nyelvvizsga, folyamatban levő továbbképzés. A munkavállaló értékét a munkaerőpiacon általánosságban is nagyban növeli a naprakészség, a friss ismeretek.

[ajanlo=42][igazitas=left/]Korábbi állásainkat felsorolva érdemes kiemelni, milyen tapasztalatokat, ismereteket szereztünk. A megpályázott munkakörre jellemző feladatokhoz hasonlóakat érdemes előtérbe helyezni a szakmai múlt ismertetése során. Az önéletrajznak az eddig elért teljesitményeket is tartalmaznia kell, mégpedig tömör formában kell összegeznie azokat.

Személyes adatok és fotó az önéletrajzban

A fotó nem kötelező eleme a CV-nek, egy előnyösebb képpel azonban egyénivé tehetjük azt. Szintén választható elem a célok, illetve a hobbik, szabadidős tevékenységek kiemelése az önéletrajz végén. Az itt található információk elsősorban az állásinterjú személyes jellegű, csevegős bevezető vagy levezető szakaszában kerülnek szóba. Érdemes tehát nem szabványos, és a jövendő munkahelyhez illeszkedő célkitűzéseket, illetve hobbikat felsorolni.

.

Olvasta már?hirdetés
Lázár vagy Süli tudja jobban, mennyi pénz kell idén a paksi beruházásra?Lázár vagy Süli tudja jobban, mennyi pénz kell idén a paksi beruházásra?

Az orosz hitelből fizetik a számlák nyolcvan százalékát.

.
hirdetés
elrejt
 
.