Korlátozzák a hideghívásokat Nagy-BritanniábanA Recruitment and Employment Confederation (REC) a nemzetközi telemarketign szektor legújabb trendjeit elemző cikkében kiemeli, hogy hamarosan véget ér a sales hívások korszaka a marketingesek és állásközvetítők számára a szigetországban.

A Recruitment and Employment Confederation (REC) által készített, a nemzetközi telemarketing szektor legújabb trendjeit felmérő elemzése szerint, hamarosan véget ér a sales hívások korszaka a marketingesek és állásközvetítők számára a szigetországban.

Júniustól bevezetésre kerül Nagy-Britanniában a Telephone Preference Service szolgáltatás, ahová a vállalkozások bejelentkezhetnek. A jövőben nem kell a telemarketinges jellegű hívásokat bárkinek bárkitől fogadnia, és ez a változás a szolgáltatóiparra, a call centerekre, valamint a toborzási iparágra is erőteljesen kihathat.

A kormányzat szeretné a hideghívások, azaz az ismeretlen számokra történő sales telefonhívások gyakorlatát visszaszorítani. Szűkítik azoknak a vállalkozásoknak a körét, akik használhatják ezt a megoldást az új ügyfelek megnyerésében. Mivel kiélezett verseny jellemzi a brit szolgáltatóipart, a sales hívások lehetőségének megszüntetése a kisebb cégekre igen kedvezőtlenül hathat. Emellett az állásközvetítő cégek számára is létfontosságú eszköz volt eddig a telefonos ügyféltoborzás: most más úton kell a potenciális munkáltatókat megkörnyékezniük.

Azok a személyzeti tanácsadók, melyek a jövőben nem kereshetik meg az ügyfeleket sales hívásokkal, feltehetően a hálózatépítés, illetve a találkozók szervezésének terén fognak erősíteni.

(Menedzsment Fórum)


Olvasta már?hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
hirdetés
elrejt
 
.