Kezelje sikeresen az állásinterjú kérdéseit


Az állásinterjúk éppen elég idegtépőek tudnak lenni anélkül is, hogy bárki trükkös kérdésekkel próbálna minket két vállra fektetni. A szakemberek szerint rendkívül fontos, hogy soha ne feledjük, miről is szól egy interjú! A képességeink értékeléséről, hogy valóban alkalmasak vagyunk-e az áhított munkára.Fondorlatosabbnál fondorlatosabb kérdések segítik a felvételiztetőt, hogy lássa, mennyire járunk két lábbal a földön és milyen a stressz tűrő képességünk, milyen céljaink vannak, és hogyan illeszkednénk a szervezetbe. Ahhoz, hogy jó értékelést kapjunk, "helyes válaszokat" kell adni. Ez azonban nem mindenkinek megy könnyen, más-más reakcióidővel és kommunikációs képességekkel rendelkezik mindenki. Az alábbi tanácsok azonban segíthetnek, hogy jobb színben tüntessük fel magunkat.

  • Semmi problémát sem jelent, ha kicsit hosszabb szünetet tartunk válaszadás előtt, ha nehéz kérdéssel találjuk szembe magunkat.

  • Ragadjunk meg minden alkalmat és fordítsuk saját javunkra a feltett kérdést. Próbáljuk eladni magunkat, gondosan szem előtt tartva a vállalat szükségleteit és saját lehetőségeinket.

  • Ha valamit nem értettünk, nyugodtan kérjük meg a felvételiztetőt, hogy ismételje meg kérdését és próbáljunk a kérdés mögé látni, hogy valóban mire kíváncsi.

  • Soha ne feledjük, hogy a felvételi beszélgetés kétirányú dolog. Képességeink pallérozásán túl hallgatni is tudni kell.

  • Válaszaink legyenek lényegre törőek, soha ne térjünk el a feltett kérdéstől.

  • Válaszunk mindig legyen pozitív.


Természetesen mindenkit izgat, hogy mik a felvételiztetők kedvenc témái, mire érdemes felkészülni:

Beszéljen magáról

Mindamellett, hogy ez a legjobb lehetőség a felvételiztető elkápráztatására, ez egy végtelenül egyszerű kérdés, amire rengeteg válasz adható. A munkáltató arra kíváncsi, mennyire alkalmas a pályázó a feladatra, ezért lehetőség szerint ne térjünk el a tárgytól, válaszunk korlátozódjon a vállalatra és a munkára.

Miért szeretné betölteni az állást

A munkáltató azt szeretné tudni, hogy őszintén érdeklődünk-e a munka iránt, vagy csak az időt szeretnénk elütni valahol néhány hónapig. Mondjuk meg, hogy úgy tekintünk a pozícióra, mint életünk következő állomására. Szeretjük a vállalatot, mert... Itt a lehetőség, hogy minden ismeretünket előhalásszuk a cégről, s megmutassuk, mit is tudunk.


.

Olvasta már?hirdetés
Valójában nem csökkent nagyot a hal ára, hiába az áfacsökkentésValójában nem csökkent nagyot a hal ára, hiába az áfacsökkentés

Tavaly decemberben 10 százalék felett drágultak a kopoltyúsok.

.
hirdetés
elrejt
 
.