Úthengerrel üzentek hadat a hamisítóknak a svájci óragyárosokA svájci óragyárosok szövetsége szerdán látványos akció keretében semmisített meg több tonnányi elkobzott, hamis svájci órát. Az akció figyelemfelkeltő jellegű: a kalózok többszáz millió frank kárt okoznak a gyártóknak.

A szervezet a Waadt kantonban található Cressier városban összesen 5,8 tonna hamisított "svájci órát" semmisített meg egy úthenger segítségével. A 120 ezer darab kalózterméket Svájcban foglalták le az illetékes hatóságok.

A szövetség az akcióval arra szerette volna felhívni a közvélemény figyelmét, hogy a hamisítók egyre nagyobb károkat okoznak a világhíres svájci óragyáraknak. Becslések szerint általuk évi mintegy 800 millió franktól esnek el a gyártók.
A közép-európai országban évente 26 millió valódi svájci órát állítanak elő, a hamisítványok száma viszont elérheti a 30-40 milliót is, számol be a Neue Zürcher Zeitung.

A hatóságoknak elsősorban az interneten árusított hamisítványokból származó forgalom növekedése okoz nagy fejtörést. Az utóbbi időben például egyre több jel utalt arra, hogy a külföldiek mellett még helybeliek is rendelnek a világhálón keresztül nem valódi svájci órákat.

(Menedzsment Fórum)


Olvasta már?hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
hirdetés
elrejt
 
.