Jó üzletnek bizonyultak a retroéttermekMár a szezon vége előtt egy hónappal biztos, hogy jó évet zártak a Teréz- és Erzsébetváros lerobbant bérházaiban megnyílt szórakozóhelyek üzemeltetői, írja a Világgazdaság.

A két évvel ezelőtti egyetlen hely, a Szimpla kert helyett az idén nyáron már fél tucatnál is több szórakozóhely fogadott vendégeket az Erzsébet- és a Terézvárosban. Egy jó hétvégén 8-10 ezer ember cirkulált folyamatosan a szórakozóhelyek között. A tavalyi három hely közül a Király utcai Gozsdu udvar az idén nem nyitott ki, a Holló utcai Szóda udvar más üzemeltetővel Délisark néven született újjá. Új helynek számít a Tetthely a Csányi utcában.

A Szimpla kerteket üzemeltető Szimplacity Kft. ügyvezetője, Zsendovits Ábel úgy fogalmazott, az idei szezont tisztes nyereséggel zárták. A Szimpla kert és a Kis Szimpla a néhány havi működés alatt kitermelte a felújításra fordított mintegy 3 millió forintot is.

A Délisarkot üzemeltető Kolorlokal Kft. ügyvezetője, Rozgonyi Zoltán elmondta: mindössze két hétig tudták csak nyitva tartani a helyet, az ingatlant négy éve megvásárló befektető ugyanis igényt tartott a Holló utcai épületre. A gyors zárás miatt azonban elúszott a szórakozóhely felújítására fordított 2,7 millió forint, a szórakozóhely havi bevételkiesése pedig egy-másfél millió forint közöttre tehető, írja a Világgazdaság.


Olvasta már?hirdetés
BKV: 300 sofőr hiányzikBKV: 300 sofőr hiányzik

A 3-as metró felújítása miatt igazi káosz alakulhat ki a fővárosban, ha nem lesz elengedő buszvezető. Fejpénzzel és kisfilmmel csábítana a BKV.

.
hirdetés
elrejt
 
.