Máris tízezer szobafoglalás az új Disney vidámparkbanBár csak idén szeptemberben fogja megnyitni kapuit Hong Kong-ban a Disney új vidámparkja a három hete üzemelő telefonos regisztrációs rendszeren keresztül máris 10 ezer szobafoglalás érkezett, megerősítve a Disney Ázsia féle irányuló terjeszkedési stratégiáját.

Bár csak idén szeptemberben nyitja meg kapuit Hong Kong-ban a Disney új vidámparkja, a három hete üzemelő telefonos regisztrációs rendszeren keresztül máris 10 ezer szobafoglalás érkezett, igazolva a Disney Ázsia féle irányuló terjeszkedési stratégiáját.

Mint arról a Menedzsment Fórum korábban beszámolt, a The Walt Disney Company vezetése a Távol-Keleten szeretné megerősíteni a szórakoztatóipari óriás pozícióit. Az Ázsia felé irányuló expanzió keretén belül indult el tavaly decemberben Indiában a Disney helyi nyelveken sugárzó tévécsatornája, míg a Disney új vidámparkja idén szeptemberben Hong Kong-ban nyitja meg kapuit.

A három hét alatt beérkező 10 ezer szobafoglalás kapcsán Bill Ernest, a Hong Kong-i Disney vezetője megjegyezte: meglepte őket a beérkező hívások magas száma. Szintén meglepetést okozott, hogy a szobák többségét helyi lakosok foglalták le, mivel a Disney vezetése előzetesen a város határain túlról érkező turisták magasabb arányára számított. "Éppen ezért a szeptember 12.-re tervezett nyitást megelőzően a Disney reklámkampányt indít az anyaországban" - mondta Bill Ernest.

A park, amely a Hong Kong-i kormány és a The Walt Disney Company közös tulajdonában van, 5000 embernek ad majd munkát, melyből 3 ezret már most árpilis 1-vel foglalkoztat. Ernest elmondása alapján a Hong Kong-i menedzsment tanult a franciaországi vidámpark hibáiból és mind a kialakítás, mind a működtetés során sokkal nagyobb figyelmet szánt a helyi igények kielégítésére. Az ázsiai szokásokat figyelembe véve a park területén számtalan olyan helyet alakítottak ki, ahol a vendégek fotókat készíthetnek, ajándéktárgyakat vásárolhatnak és hagyományos kínai ételeket fogyaszthatnak.


Olvasta már?hirdetés
Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!

Az amerikai piacok csütörtökön az ősz legnagyobb esésével kezdett, de a zárásra mind a Dow, mind az S&P 500 rekordszinten zárt. Csütörtökön éjszaka újabb pozitívum derült ki, ami komoly lökést adhat a tőzsdéknek.

.
hirdetés
elrejt
 
.