Felszarvazott fogyasztók: mocorog a sonka a hűtőben


Vásárlás előtt tanácsos alaposan végigmustrálni a kiszemelt élelmiszertermékeket, hogy asztalhoz ülvén ne érjék meglepetések az embert, derül ki az mfor.hu összeállításából.

Gyakran elkalandozik a figyelmem vásárláskor, miközben automatikusan emelem le a polcokról a vacsorához való termékeket. Egyik este szagos sonka és romlott gesztenye került a konyhaasztalra, amikor kipakoltam a közeli kisüzletben vásárolt árut a tíz forintos szatyorból.

Történt ez, miután aznap délelőtt egy liter megsavanyodott "friss" tejet vittem vissza a sarki hipermarketből, és majdnem a kosaramba tettem a pénztár melletti pultról a lejárt szavatosságú akciós kekszet. Első felindulásomban ugyan eszembe jutott, hogy értesítsem a fogyasztóvédelmi hatóságot, de végül nem tettem meg. Úgy tűnik azonban, hogy mások nem hagyták ennyiben a dolgot.

[ajanlo=486][igazitas=right/]Ötvenmillió forint büntetés

A nyár folyamán ugrásszerűen megnőtt a nagyobb áruházláncok ellen emelt fogyasztói kifogások száma, minek következményeként Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter augusztus 8-i kezdettel a hiper- és szupermarketek átfogó ellenőrzését rendelte el. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség a múlt hét végéig tartó vizsgálata során minden nagyobb cég legalább egy egységébe ellátogatott, a részleges eredmények alapján eddig összesen mintegy 50 millió forint bírságot szabott ki.

A megrovottak listáján szinte mindegyik nagy áruház szerepel. A gödöllői Tescóban 400 termék forgalmazását kötötték az ellenőrök feltételhez jelölési hibák miatt. Kiemelt szabálysértés történt a Hajdú-Bihar megyei Tescóban is, ahol egy sajátmárkás szalámi esetében a lejárati időt önkényesen több mint 1 hónappal hosszabbították meg.

Lejárt termékeket találtak még egy Hajdú-Bihar megyei Coop áruházban is, és a Bács-Kiskun megyei Tescónál, Sparnál és Univernél. Ez utóbbi üzletekben az összecsomagolt 2+1 ajándék akciós csomagolású három terméke közül egynek a szavatosságát önkényesen kitolták.

Kirívó esetek: Auchan, Lidl

Az élelmiszerhigiéniai ügyben ugyancsak vizsgálódó Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a hétvégén az Auchanban ennél súlyosabb szabálytalanságokat is észlelt. Az áruházlánc szigetszentmiklósi egységében mintegy tizenöt kiló romlott húskészítményt foglaltak le, az eladótér húsos pultjában véres vizet, a polcokon pedig az áruház területén elhelyezett egércsapdából származó mérget találtak. A cukrászüzemben szobahőmérsékleten tárolták a sütemények egy részét. Súlyosbított a helyzeten, hogy egyetlen dolgozónak az egészségügyi könyvét sem tudták felmutatni. Az áruház három részlegét bezárták, ezek keddtől újból működhetnek.

A legnagyobb vétséget az ellenőrök néhány héttel ezelőtt a szentendrei Lidl áruházban fedezték fel, amely nagy mennyiségű szalmonellás csirkehús-készlete miatt rövidebb ideig lakat alá került.

.

Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.