Egyötödével csökkenti a béreket a Magyar Cukor anyacégeAz osztrák Agrana az uniós cukoripari reformra bér- és munkaköltségei csökkentésével válaszol. Most erről csak tájékoztatták a dolgozókat, a hivatalos bejelentés a következő hetekben lesz.

Az Agrana vezetése szerint, ha az árak csökkennek, a költségeknek is csökkenniük kell. A cég tullni, leopoldsdorfi és hohenaui üzemében a dolgozók jövedelme mintegy 20 százalékkal csökkenne a bevezetendő munkaköltség-csökkentések nyomán.

[ajanlo=538][igazitas=right/]Az Agrana a Magyar Cukor Rt. anyavállalata. A múlt évben a Magyar Cukor Rt. két magyarországi gyárában összesen 162 ezer tonna cukrot állítottak elő, közel kétszeresét az egy évvel korábbi 86 ezer tonnának.

A német Südzucker kisebbségi érdekeltségébe tartozó Agrana működési területe kilenc országra terjed ki, Ausztrián kívül az Egyesült Államokra, Mexikóra, Németországra, Franciaországra, Magyarországra, Csehországra, Szlovákiára, Romániára.

Az Agrana magyarországi, csehországi, szlovákiai és romániai cukorgyárai a mostani idényre körülbelül 2 millió tonna cukorrépára kötöttek szerződést, ebből várhatóan összesen 300 ezer tonna cukor termelhető, amellyel kitölthető az EU-beli cukorkvóta. A cégnél úgy vélik, az EU átmenő készletei és viszonylag nagylelkű cukorkvótái nagy nyomás alá helyezik az árakat és mennyiséget Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában, és ezt az első üzleti negyedévi eladások értéke már jelezte is. A harmadik negyedévre némi javulást várnak a cégnél - írja az MTI.

Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!

Az amerikai piacok csütörtökön az ősz legnagyobb esésével kezdett, de a zárásra mind a Dow, mind az S&P 500 rekordszinten zárt. Csütörtökön éjszaka újabb pozitívum derült ki, ami komoly lökést adhat a tőzsdéknek.

.
hirdetés
elrejt
 
.