Új hipermarketlánc veti meg lábát RomániábanA német Kaufland cég ma nyitja meg Bukarestben első romániai üzletét. A Lidl & Schwarz csoport tagja, a Kaufland piacvezető pozícióra törekszik a következő 4-5 évben a román élelmiszer kiskereskedelmi piacon – írja a HotNews.ro.

"A Romániában jelenlévő és az elkövetkező időszakban belépő társaságokkal, a Billával, a Carrefourral, a Metróval és a Selgrosszal fogunk versenyezni. A Metro Cash & Carry egymilliárd eurós eladásait reális célkitűzésnek tartjuk magunk számára is, Csehországban már hasonló eredményeket értünk el" - nyilatkozta Gunter Grieb, a Kaufland Románia vezérigazgatója.

A román piacra irányított befektetések összege 3-4 éven belül meghaladja a 300 millió eurót, tette hozzá. Ebből finanszírozzák a Ploiesti városban tervezett központi raktárbázis megépítését is. A cég a következő 3-4 évben 40 egység megnyitását tervezi a 100 ezernél több lakósú városokban, amelyekből 5-10 a fővárosban szolgálja ki a vásárlókat.

2005 végéig a társaság Ramnicu Valcean, Temesváron, Gyulafehérváron, Nagybányán és Ploiestien nyit áruházakat. A cég egységenként 8-10 millió euróból valósítja meg a 3-4 ezer négyzetméteres áruházak kialakítását.

Románia - Kína, Törökország, Vietnám, Oroszország, Bulgária és India mellett - a legjobb befektetési körülményeket nyújtja a kiskereskedelmi és fogyasztási cikkeket gyártó cégeknek - derül ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) elemzéséből.

A dokumentum szerint Oroszország, Románia és Bulgária első alkalommal került fel az ágazatban a legjobb kondíciókat nyújtó országok listájára. A PwC szakértői szerint a román kiskereskedelmi és fogyasztási cikkek szektora folyamatosan bővül, miközben a piaci kockázatok gyakorlatilag jelentéktelennek minősíthetők, írta korábban az mfor.hu.

2004-ben Romániában 5 hipermarket, 80 szupermarket és 30 diszkont áruház üzemelt. A piac legjelentősebb szereplői: 222 millió euró nettó eladással a négy hipermarketet fenntartó Carrefour, a 15 szupermarketet működtető Rewe, a Billa, a négy bolttal rendelkező XXL Mega Discount és a Metró. Ez utóbbi 21 üzletet alakított ki, és nettó eladása meghaladta a 1,039 milliárd eurót.

Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!

Az amerikai piacok csütörtökön az ősz legnagyobb esésével kezdett, de a zárásra mind a Dow, mind az S&P 500 rekordszinten zárt. Csütörtökön éjszaka újabb pozitívum derült ki, ami komoly lökést adhat a tőzsdéknek.

.
hirdetés
elrejt
 
.