Material: új szereplő a hazai lakberendezési piaconOktóber 29-én, szombaton nyitja meg kapuit a kategóriájában Magyarországon egyedülálló Material Építő és Design Center, ahol mindent megtalálhatunk, amire építkezés és lakberendezés során szükségünk lehet. A beruházó rövid időn belül 8 vidéki nagyvárosban is megjelenik.

Az épület üzemeltetői optimisták, biztosra veszik, hogy szombaton teljes pompájában megnyit Budapest legújabb építő és lakberendezési áruháza a Material, noha a mai képek tanúsága szerint még van min dolgozni. Öt szinten 18500 m2 üzlethelyiség várja az építkezőket és a lakásuk csinosítgatásán fáradozókat a XIII. kerület lakberendezési áruházakban amúgy is frekventált részén, a Róbert Károly körúton. További három szinten kapnak helyet az irodák, s ugyancsak három emelet (mélygarázs) várja az autóval érkezőket.

[ajanlo=1234][igazitas=right/]A bérbeadó Jones Lang LaSalle képviselője az mfor.hu kérdésére elmondta, az üzletek nagy részét már sikerült kiadni, emeletenként mindössze egy-két hely várja még bérlőjét. A két legnagyobb a Domo és a Leder Land, mindketten 800 m2-en kínálják portékájukat. Míg a Leder Land neve már ismert a hazai vásárlók előtt, addig a Domo új szereplőnek számít a piacon. A vállalat képviselője, dr. Kecskés Gusztáv elmondta: a Domo együtt terjeszkedik a Material Centerrel, így a vidéki városokban is hamarosan megjelenik.

A budapesti áruház mintájára további nyolc vidéki Material Center nyitását tervezi a beruházó. 2006-ban három helyszínen kezdik meg az építési munkálatokat: Győrben, Szegeden valamint Pécsett. Ezt követően Sopron vagy Szombathely, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza és Székesfehérvár a kiszemelt helyszín.

Ugyan a sajtótájékoztató idején ebből még nem sok látszott, de a belső kialakításánál a hazai trendet követték: szintenként oszlanak meg a különböző üzlettípusok. Míg az alagsorban a csempe, parketta, szőnyeg, szaniter kapott helyet, addig a földszinten a lakberendezésé a főszerep, míg a három emeleten lakástextil, bútor és kiegészítők találhatók. A jövőben kiállítások is helyet kapnak a felsőbb szinteken, szombaton a világhírű designer, Philippe Starck munkáiból rendezik az első bemutatót.

Üdvözítő hír, hogy a Material Építő és Design Center felkarolta a fényáteresztő beton feltalálóját, Losonczi Áront. A fiatalember kisebb alkotása - a Material Center logója - az ovális tér főfalán helyezkedik el, de a sajtótájékoztatóra egy gyertyatartóval is megörvendeztette a résztvevőket.

Istvánko Viktória

Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Nyakunkon a jövő

Kulcskérdés a digitális érettség

A digitális érettség egyre több vállalkozás esetében létkérdés. A Microsoft ennek mérésére dolgozott ki egy mutatót.

.
hirdetés
elrejt
 
.