42 ezer teherautót hív vissza a VolvoA svéd autógyártó észak-amerikai részlege 42 ezer teherautó visszahívásáról döntött a gázelvezető csőrendszer meghibásodása miatt.

A VN és VHD modellekbe szerelt csőrendszer könnyen elrepedhet vagy eltörhet, s lángra lobbanthatja a motorteret. A vállalatnak már több balesetről is tudomása van, két esetben a járművek ki is gyulladtak, személyi sérülés azonban nem történt.

A vállalat közleménye szerint az érintettek továbbra is vezethetik járgányaikat, de a szokásosnál nagyobb figyelemre intik őket, ha furcsa zajt hallanak. A cég számításai szerint a hibás alkatrész cseréje járművenként egy órába telik, értéke várhatóan mintegy 50 millió svéd korona lesz. A társaság minden járműtulajdonost levélben értesít.

Nem ez az első eset, hogy gépjárművei visszahívására kényszerül a vállalat. 2004-ben került sor a Volvo történetének legnagyobb akciójára, akkor mintegy félmillió személygépkocsit kellett visszahívni a motorhűtésért felelős berendezés elektronikus vezérlésében felmerült problémák miatt.

Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!

Az amerikai piacok csütörtökön az ősz legnagyobb esésével kezdett, de a zárásra mind a Dow, mind az S&P 500 rekordszinten zárt. Csütörtökön éjszaka újabb pozitívum derült ki, ami komoly lökést adhat a tőzsdéknek.

.
hirdetés
elrejt
 
.