42 ezer teherautót hív vissza a VolvoA svéd autógyártó észak-amerikai részlege 42 ezer teherautó visszahívásáról döntött a gázelvezető csőrendszer meghibásodása miatt.

A VN és VHD modellekbe szerelt csőrendszer könnyen elrepedhet vagy eltörhet, s lángra lobbanthatja a motorteret. A vállalatnak már több balesetről is tudomása van, két esetben a járművek ki is gyulladtak, személyi sérülés azonban nem történt.

A vállalat közleménye szerint az érintettek továbbra is vezethetik járgányaikat, de a szokásosnál nagyobb figyelemre intik őket, ha furcsa zajt hallanak. A cég számításai szerint a hibás alkatrész cseréje járművenként egy órába telik, értéke várhatóan mintegy 50 millió svéd korona lesz. A társaság minden járműtulajdonost levélben értesít.

Nem ez az első eset, hogy gépjárművei visszahívására kényszerül a vállalat. 2004-ben került sor a Volvo történetének legnagyobb akciójára, akkor mintegy félmillió személygépkocsit kellett visszahívni a motorhűtésért felelős berendezés elektronikus vezérlésében felmerült problémák miatt.

Menedzsment Fórum


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
hirdetés
elrejt
 
.