5 ezer állást szüntet meg és Kínába költözik a FujifilmJövő év szeptemberéig a japán Fujifilm fotókellékeket gyártó társaság ezer munkahelyet szüntet meg Japánban és több mint 4 ezret pedig külföldön. E lépés a cég hagyományos fotógépeinek gyártását érinti, digitális gépeinek előállítását pedig teljesen Kínába telepíti át, értesült a Le Figaro.

A Fuji szkeptikusan tekint a közeljövőbe, hiszen összesen ötezer munkatársától válik meg és újralokalizálja gyártását, jelentette be Shigetaka Komori, a Fuji csoport vezére.

"Japánból Kínába költöztetjük digitális gyártásunkat, annak érdekében, hogy csökkentsük költségeinket és lépést tartsunk a könyörtelen piaci versennyel, mely ebben az iparágban folyik" - tette hozzá Komori. A digitális gépek árai drasztikusan, tavaly átlagosan több mint 10 százalékkal estek, miközben a kereslet folyamatosan szűkül van, summázta véleményét a vezér.

Mint arról az mfor.hu korábban beszámolt, a Konica Minolta múlt héten csütörtökön jelentette be, hogy a jövőben kizárólag az egyéb fotózási eszközök gyártására kívánnak koncentrálni, a fényképezőgépek gyártásával pedig felhagynak. Mindez a következő években 3700 fő elbocsátásával jár majd. Jelenleg a Konica Minolta a világ harmadik legnagyobb fotófilm-gyártója - az Eastman Kodak és a Fuji Photo Film Co. mögött; a digitális kamerák piacán ugyanakkor aránylag kis részesedéssel rendelkezik. Ez utóbbi divízió sem szűnik meg teljesen, a jövőben a Sony fogja átvenni.

A Nikon a Konika Minolta bejelentését egy héttel megelőzve számolt be, hogy megszünteti a hagyományos fényképezőgépek gyártását. A döntés értelmében a hagyományos gépek árusítása megszűnik a jelenlegi készlet kifogyásakor - a cég a jövőben már csak a hivatásos fotósok és a híres márka nosztalgikus hívei számára gyárt két bevált korábbi kisfilmes modellt, az F6-ot és az FM-10-et. A Nikon így a jövőben az eladásainak már ma is 98 százalékát kitevő digitális típusok fejlesztésére koncentrál majd.

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:
Stratégiaváltás a fotóipari óriásoknál
Eltűnhet a fotópiacról az Agfa
A Kodak is kiszáll a hagyományos piacról


Olvasta már?hirdetés
Még nem ma, de hamarosan megelőzhetőek lehetnek a gázolásos terrortámadásokMég nem ma, de hamarosan megelőzhetőek lehetnek a gázolásos terrortámadások

Az autonóm vészfékek, hidraulikus útakadályok és önvezető járművek fejlesztéseivel idővel felvehetjük a harcot a rammingekkel szemben. Egyelőre azonban csak az út elején járunk a védekezésben.

.
hirdetés
elrejt
 
.