Lengyelország is biodízelben erősít


Évi 150 ezer tonnára növeli biodízel gyártási kapacitását Lengyelország legnagyobb olajfinomítója.

A legnagyobb lengyel olajfinomító, a PKN Orlen többségi tulajdonában lévő Rafineria Trzebinia biodízel gyártási kapacitását évi 150 ezer tonnára növeli a jelenlegi 100 ezer tonnáról.

A PKN közleménye szerint az ehhez szükséges fejlesztés már elkezdődött és hónapokon belül befejeződik. A Trzebinia jórészt repceolajat használ fel a biodízel előállításához. A legnagyobb lengyel biodízel előállító a későbbiekben 350 ezer tonnára bővíti az éves termelését.

Korábban a Menedzsment Fórum is beszámolt róla, hogy a Mol Rt. ajánlatkérési eljárást hirdetett biodízel üzemanyag komponens és annak gyártásához szükséges növényolaj beszerzésére. Az uniós előírás szerint a dízel üzemanyagok biokomponens aránya 2008-tól el kell hogy érje a 4,4 százalékot, míg 2010-től az 5,75 százalékot. A bioüzemanyag elterjedésére ösztönzőleg hathat a biodízel esetében ugyancsak 2008-tól életbe lépő jövedéki adó differenciálás is.

MTI / Menedzsment Fórum


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
hirdetés
elrejt
 
.