A BP új bioüzemanyag projektbe fogott


A DuPont Co. vegyipari vállalat és a BP olajipari cég bejelentette együttműködési szándékát olyan bioüzemanyagok kifejlesztésére, amelyek segíthetik az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentését.

A két cég azt tervezi, hogy első termékük, egy biobutanol elnevezésű üzemanyag jövőre kerül piacra Nagy-Britanniában. A DuPont és a BP együttműködik majd a British Sugarrel, az Associated British Foods leányvállalatával is abban, hogy egy etanol-fermentáló üzemet biobutanol gyártására alakítsanak át.

A biobutanolt a jelenleg használt biológiai alkotórészeknél nagyobb töménységben lehet az üzemanyaghoz keverni anélkül, hogy a járműveket át kelljen alakítani. "A DuPont hisz abban, hogy a biológia segíteni fog abban, hogy csökkenhessen a függés a fosszilis üzemanyagoktól" - jelentette ki Charles O. Holliday, a DuPont elnök-vezérigazgatója. A bioüzemanyagok jelenleg a világon felhasznált üzemanyagok kevesebb, mint 2 százalékát adják.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
hirdetés
elrejt
 
.