A BP új bioüzemanyag projektbe fogott


A DuPont Co. vegyipari vállalat és a BP olajipari cég bejelentette együttműködési szándékát olyan bioüzemanyagok kifejlesztésére, amelyek segíthetik az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentését.

A két cég azt tervezi, hogy első termékük, egy biobutanol elnevezésű üzemanyag jövőre kerül piacra Nagy-Britanniában. A DuPont és a BP együttműködik majd a British Sugarrel, az Associated British Foods leányvállalatával is abban, hogy egy etanol-fermentáló üzemet biobutanol gyártására alakítsanak át.

A biobutanolt a jelenleg használt biológiai alkotórészeknél nagyobb töménységben lehet az üzemanyaghoz keverni anélkül, hogy a járműveket át kelljen alakítani. "A DuPont hisz abban, hogy a biológia segíteni fog abban, hogy csökkenhessen a függés a fosszilis üzemanyagoktól" - jelentette ki Charles O. Holliday, a DuPont elnök-vezérigazgatója. A bioüzemanyagok jelenleg a világon felhasznált üzemanyagok kevesebb, mint 2 százalékát adják.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!

Az amerikai piacok csütörtökön az ősz legnagyobb esésével kezdett, de a zárásra mind a Dow, mind az S&P 500 rekordszinten zárt. Csütörtökön éjszaka újabb pozitívum derült ki, ami komoly lökést adhat a tőzsdéknek.

.
hirdetés
elrejt
 
.