Itthon is erőre kaphat a nudista turizmusA naturista turizmus fellendítését tűzte zászlajára a nemrégiben megalakult Naturisták Magyarországi Szövetsége. A szervezet szerint nem csak a prűdség, hanem az összefogás hiánya és elégtelen marketingtevékenyég is gátolja a nudista fürdőhelyek fejlődését. Az mfor.hu a hazai helyzetnek nézett utána.

Temészetközeli élmény

"Magyarországon sajnos még mindig gyermekcipőben jár a naturista turizmus" - mondta el lapunknak Sándor János, a napokban megalakult Naturisták Magyarországi Szövetségének (Namasz) elnöke. - "Míg nálunk a lakosság egy százalékát sem éri el a nudisták száma, addig egyes európai országokban a 15 százalékot is meghaladja."

Szerinte ennek oka egyrészt a prűdségben, másrészt az információhiányban és az elégtelen marketingben keresendő. A most létrejött szövetségnek éppen az a célkitűzése, hogy ezen változtasson. A helyzetet jól jellemzi, hogy nemrég egy nemzetközi szinten is népszerű horvátországi naturista kempingben végeztek egy felmérést, de a megkérdezettek közül senki nem ismerte a magyarországi kínálatot. "Ez azért is szomorú, mert hazánkban is lehet találni igényes, korszerű szolgáltatásokat nyújtó kempingeket" - tette hozzá Balogh Tibor, a Namasz alelnöke.

10-15 ezer naturista

A Naturisták Magyaror- szági Szövetségét három szervezet alapította meg: a Naturista Egyesület, a Naturisták Virtuális Klubja és a Naturisták Berényi Baráti Köre. Az országban rajtuk kívül több apróbb egyesület is található, amelyek a három fenti szervezettel összesen 10-15 ezer naturistát képvi- selnek.

Már magyarok is nudiznak kempingben

Az egyik ilyen Balatonyberényben található: az 1991-ben nyílt, 600 férőhelyes kemping hosszú évek óta 80-90 százalékos látogatottság mellett üzemel a főszezonban. "Júliusban és augusztusban fele-fele arányban oszlik meg a magyar és külföldi turisták száma" - tudtuk meg Takácsné Vörös Anikótól, a kemping vezetőjétől. - "A 90-es esztendőkben még alig lehetett magyar szót hallani nálunk, mára ez megváltozott. Igaz, elő- és utószezonban még most is több a külföldi állampolgár."

Balatonberénybe legtöbben Németországból és Hollandiából érkeznek, de egyre többen jönnek Ausztriából és Horvátországból is. A vendégkör nagy része visszajáró törzsközönség, mások katalógusokban és a világhálón bukkannak a kempingre.

Szintén a keresett helyek közé tartozik Sziksósfürdő, ahol már egy kisebb wellness-központ is várja a nudistákat. A Szeged közelében található kempingben 80-90 százalékos a kihasználtság főszezonban. A vendégek között egyre több fiatal pár tűnik fel, akik főként az interneten fedezik fel a kempinget. A szálláshely honlapjáról hetente 20 ezren töltik le a szükséges információkat.

Bekerülni a nemzetközi vérkeringésbe
10-15 ezer naturista

A Naturisták Magyaror- szági Szövetségét három szervezet alapította meg: a Naturista Egyesület, a Naturisták Virtuális Klubja és a Naturisták Berényi Baráti Köre. Az országban rajtuk kívül több apróbb egyesület is található, amelyek a három fenti szervezettel összesen 10-15 ezer naturistát képvi- selnek.

Mindezzel együtt a naturista szövetség vezetői elismerik, hogy bőven van mit javítani a marketingtevékenységen. "Szeretnénk egybegyűjteni a lehető legtöbb hazai naturista egyesület programját, hogy az érdeklődők egy helyről ismerhessék meg a kínálatot" - magyarázta a Namasz alelnöke. - "Felvettük a kapcsolatot a Naturista Világszövetséggel is, amely reményeink szerint hamarosan a tagjai közé fogad bennünket. Így valóban bekerülhetnénk a nemzetközi vérkeringésbe." A Namasz jövőre már önálló standdal szeretne megjelenni az Utazás Kiállításon és más jelentősebb rendezvényeken.

"Ha a megalakult szövetség valóban képes lesz összefogni a naturista szervezeteket, akkor az egybegyűjtött programkínálatot feltesszük honlapunkra" - mondta el az mfor.hu-nak Kelecsényi Ágnes. A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese hozzátette: az interneten néhány kemping már eddig is feltüntette, hogy nyújt ilyen szolgáltatást.

.
Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Olvasta már?

A banki betétekre csak egy-egy akció erejéig lehet érzékelhető kamatot kapni, de az sincs jobb helyzetben, aki 3 vagy 12 hónapos dkj-ba tette a pénzét. Óhatatlan, hogy ilyenkor mindenki elkezdi keresni a tuti befektetést.

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

.
hirdetés
elrejt
 
.