Újabb fejlesztések indulnak a sármelléki repülőtéren


Végleges döntés született arról, hogy még az idén egy újabb, több mint egymilliárd forintos fejlesztési program kezdődik az ír tulajdonban lévő Fly Balaton Airport Kft. által működtetett sármelléki repülőtéren - erősítette meg a Napi Gazdaság információit Gubicza Ágoston ügyvezető igazgató.

A beruházással az idén már várhatóan mintegy 80-100 ezer utast fogadó légibázis jövő tavasztól a nemzetközi teherszállításba is bekapcsolódhat. Felépül egy 2,5 ezer négyzetméteres cargo-terminál, valamint egy közel 6 ezer négyzetméteres, különböző áruk továbbdiszponálására alkalmas, később az igények szerint tovább bővíthető logisztikai központ.

Az ügyvezető igazgató sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta a Napi Gazdaságnak azt az értesülését, amely szerint a repülőtér további bővítésének ügyében azt követően született végleges döntés, hogy a Fly Balatonnak a térség több nagy multinacionális cégével is sikerült megállapodnia a teherszállítás beindításáról. A lap úgy tudja, hogy 2007 tavaszától többek között a Flextronicsot és a General Electricet (GE) kiszolgáló DHL és TNT is fuvaroztat Sármellékről.

Mindemellett 150 millió forintos költséggel korszerűsítik a repülőtérre bevezető utat, gurulópálya készül, és a folyamatosan növekvő igények kiszolgálására egy turisztikai centrum is készül. A kilátóból jól nyomon követhetők lesznek majd az érkező és induló gépek, a gyerekeknek pedig játszóteret építenek - tudta meg a Napi Gazdaság.


Olvasta már?hirdetés
Falba ütközhet a bika 2018-19-benFalba ütközhet a bika 2018-19-ben

Gyakran egy ábra sokkal jobb, mint akárhány leírt mondat, és most ismét beleakadtam egy fontos grafikonba.

.
hirdetés
elrejt
 
.