Állandó határátkelővé vált a FlyBalaton


A Magyar Köztársaság nemzetközi állandó légiforgalmi határátkelőhelyévé vált a sármelléki FlyBalaton repülőtér, ezáltal a nap 24 órájában biztosított a nemzetközi határátkelés - a legutóbbi kormányülésen végleges döntése értelmében.

A repülőtér régóta várta ezt a jó hírt, mert így a nemzetközi járatforgalom további növekedése, a korábbi fejlesztések, valamint a Hungaro Control által biztosított teljes légi irányítás és most már a nemzetközi határátkelő státusszal minden lehetőség megvan, hogy akár a nap 24 órájában nemzetközi utasforgalmat bonyolítson.

A sármelléki repülőtér üzemeltetését 2004 decembere óta a Cape Clear Aviation Kft. ír-magyar konzorcium vette át. Az elmúlt mintegy két évben ILS fénytechnika a kifutópályán, új terminálépület és üzemanyag-állomás készült el a hosszú távú fejlesztések első ütemeként. A FlyBalaton 2006-os legnagyobb sikere az új terminálépület átadása és üzemanyag állomás létesítése mellett a legnagyobb európai fapados légitársaság, a Ryanair menetrendszerinti járatainak beindítása: a londoni járat 2006 májusától jár hetente háromszor, a frankfurt-hahn-i járat megnyitása pedig 2006. október 31-én lesz.

Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Falba ütközhet a bika 2018-19-benFalba ütközhet a bika 2018-19-ben

Gyakran egy ábra sokkal jobb, mint akárhány leírt mondat, és most ismét beleakadtam egy fontos grafikonba.

.
hirdetés
elrejt
 
.