Újabb járatot indított hazánkba a legnagyobb fapadosKorábbi bejelentésének megfelelően keddtől újabb városba indít menetrendszerinti járatot Sármellékről Európa legnagyobb diszkont-légitársasága. A Ryanair gépei hetente háromszor közlekednek majd a Balaton melletti repülőtér és Frankfurt-Hahn között.

Az ír fapados Boeing 737 800-as, 189 fős gépei kedden, csütörtökön és szombaton szállítják majd az utasokat Németország és a FlyBalaton között.

20 ezer utas a londoni vonalon

Mint ismert, a társaság idén tavasszal lépett be a magyar piacra. "A május 9-én indult Sármellék-London járaton szeptember végéig több mint 20 ezer utast szállítottunk, ami bizonyíték arra, hogy magyarországi jelenlétünk igen kívánatos. Ez a szám az üzemelés első évének végére - az eredeti terveknek megfelelően - eléri majd a 40 ezret" - közölte a keddi sajtótájékoztatón Sármelléken Tomasz Kulakowski.

A Ryanair Közép-Európáért felelős marketing- és értékesítési igazgatója az mfor.hu-nak már májusban utalt arra, hogy az ősszel valószínűleg újabb útvonalat indítanak be hazánkból. (A hivatalos bejelentésre július közepén került sor.) A vezető szerint Európában több mint 70 légikikötővel tárgyalnak, köztük néhány magyarországival is.

Kulakowski akkor két feltételhez kötötte az újabb járatindítást: egyrészt a légikikötőnek vállalnia kell, hogy 25 perc alatt megfordítja gépeiket, ez ugyanis a Ryanairnél a hatékony üzemelés alapfeltétele. Másrészt az anyagi kérdésekben is zöld ágra kell vergődni velük. Ez korábban Feriheggyel nem sikerült, mivel túl drágának találták a repteret, árulta el kérdésünkre még a márciusi Utazás 2006 kiállításon Katja Zarbock, a társaság Németországért, Ausztriáért és Közép-Európáért felelős helyettes sales- és marketingmenedzsere.

Lerohanhatják a piacot

Lehetséges azonban, hogy az újabb járatindítás csupán előjátéka lesz egy későbbi egészpályás letámadásnak. Az általunk megkérdezett iparági szakértők szerint ugyanis a Ryanair hasonló taktikát követ majd a magyar piacon, mint tette azt Lengyelországban. Ott egy év alatt 25 új útvonal beindításával egyenesen sokkolta a versenytársakat.

Kulakowski ezt a forgatókönyvet akkor nagyon is elképzelhetőnek tartotta, akár már 2007-re vetítve is: "Biztos vagyok abban, hogy például Németországba, Svédországba, Írországba, Spanyolországba és Franciaországba is kínálunk majd célpontokat a jövőben. Hatalmas lehetőséget látunk a magyar piacban, s ezt szeretnénk kiaknázni."

Fizetnek a turistákért

A Ryanair reméli, hogy a frankfurti összeköttetés beindításával a német turisták is felfedezik majd a Balatont, mint gyógyturizmus- és wellness-desztinációt. A cég szerint a helyi gazdaságban 40 új munkahely fog keletkezni az általuk fuvarozott turisták ezrei által, és Nyugat-Magyarország turizmusa is komolyan fejlődik majd.

Cserébe mindezért a Ryanair iparági hírek szerint általában

komoly engedményeket

képes kiharcolni a regionális repülőtereknél, sőt még támogatást is kaphat a régióktól minden egyes turista odaszállításáért.

Menedzsment Fórum

Olvasta már?hirdetés
Falba ütközhet a bika 2018-19-benFalba ütközhet a bika 2018-19-ben

Gyakran egy ábra sokkal jobb, mint akárhány leírt mondat, és most ismét beleakadtam egy fontos grafikonba.

.
hirdetés
elrejt
 
.