Megduplázta eredményét a NikonÚjabb japán fotóelektronikai cég jelentett jelentős profitnövekedést a digitális fényképezőgép-eladások növekedésének köszönhetően. A digitális fényképezőgépek mellett precíziós műszereket és félvezetőgyártó berendezéseket előállító Nikon majdnem megkétszerezte, adózott eredményét.

Csúcsra jár a digi gyártás

A Nikon a szeptemberben záruló üzleti évének első felében 23,18 milliárd jenre (40,2 milliárd forint) növelte adózott eredményét az egy évvel korábbi 9,37 milliárd jenhez képest. A világ ötödik legnagyobb digitáliskamera-gyártójának a bevétele tíz százalékkal 377,3 milliárd jenre emelkedett, az üzemi eredmény közel 55 százalékkal 44 milliárd jenre nőtt.

Korábban rekord eredményekről számoltak be Japán más vezető digitális fényképezőgép-gyártó vállalatai. A Canon - amely világszinten az első helyen áll - húsz százalékkal növelte üzemi eredményét a szeptemberrel zárult negyedévben, és emelte az év egészében várható eredmény-előrejelzését.

A vártnál jobb eredményre tett szert a szeptemberrel zárult első üzleti félévben az Olympus, üzemi eredménye 38 milliárd jen körüli a korábban jósolt 12 milliárd helyett, és ezzel szintén rekordot állított fel a digitális fényképezőgépek, illetve a gyógyászati berendezések értékesítésének erőteljes növekedése miatt.

Felfelé módosította a jövő márciussal végződő üzleti évben várható eredményeit a Nikon is. A csoport 45 milliárd jen csoportszintű adózott eredményt vár a korábban jósolt 37 milliárd helyett, mert jelentősen növekszik a kereslet termékei iránt, és kezdenek beérni a takarékossági intézkedések is.


Olvasta már?hirdetés
Még nem ma, de hamarosan megelőzhetőek lehetnek a gázolásos terrortámadásokMég nem ma, de hamarosan megelőzhetőek lehetnek a gázolásos terrortámadások

Az autonóm vészfékek, hidraulikus útakadályok és önvezető járművek fejlesztéseivel idővel felvehetjük a harcot a rammingekkel szemben. Egyelőre azonban csak az út elején járunk a védekezésben.

.
hirdetés
elrejt
 
.