Az Eastern Sugar gyárbezárásai ellen tüntettek


Mintegy 150-200 cseh cukorrépa-termelő tüntetett a prágai német és brit nagykövetség előtt. A tiltakozók az Eastern Sugar gyárbezárási tervei ellen léptek fel.

A cseh agrárkamara elnöke, Jan Veleba elmondta: a tüntetők azt kérik a két ország nagykövetétől, vessék be politikai befolyásukat és bírják rá a céget a csehországi termelési kvóta megtartására. A termelők készek arra, hogy együttműködjenek a finomítókkal az EU-kvóta visszaszerzésében.

Az Eastern Sugar három cukorgyár bezárását tervezi Csehországban. A cég a brit Tate and Lyle és a francia Saint Louis Sucre tulajdonában van, az utóbbi a német Südzucker csoporthoz tartozik.

Veleba szerint az Eastern Sugarhoz tartozó cukorgyárak bezárása miatt jelentősen csökken a cukortermelés Csehországban, s a mintegy 900 cukorrépa-termelő 20 százaléka fogja elveszíteni piacát.

Az Eastern Sugar összesen öt cukorgyárat zár be a négy visegrádi országban, Magyarországon az Eastern Sugar Rt. október elején közölte, hogy megszűnik a cukorgyártás a kabai cukorgyárban az EU cukorár-támogatásának csökkenése miatt.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!Hihetetlen vágta volt az amerikai tőzsdéken? Mi jön majd ezután!

Az amerikai piacok csütörtökön az ősz legnagyobb esésével kezdett, de a zárásra mind a Dow, mind az S&P 500 rekordszinten zárt. Csütörtökön éjszaka újabb pozitívum derült ki, ami komoly lökést adhat a tőzsdéknek.

.
hirdetés
elrejt
 
.