Az Eastern Sugar gyárbezárásai ellen tüntettek


Mintegy 150-200 cseh cukorrépa-termelő tüntetett a prágai német és brit nagykövetség előtt. A tiltakozók az Eastern Sugar gyárbezárási tervei ellen léptek fel.

A cseh agrárkamara elnöke, Jan Veleba elmondta: a tüntetők azt kérik a két ország nagykövetétől, vessék be politikai befolyásukat és bírják rá a céget a csehországi termelési kvóta megtartására. A termelők készek arra, hogy együttműködjenek a finomítókkal az EU-kvóta visszaszerzésében.

Az Eastern Sugar három cukorgyár bezárását tervezi Csehországban. A cég a brit Tate and Lyle és a francia Saint Louis Sucre tulajdonában van, az utóbbi a német Südzucker csoporthoz tartozik.

Veleba szerint az Eastern Sugarhoz tartozó cukorgyárak bezárása miatt jelentősen csökken a cukortermelés Csehországban, s a mintegy 900 cukorrépa-termelő 20 százaléka fogja elveszíteni piacát.

Az Eastern Sugar összesen öt cukorgyárat zár be a négy visegrádi országban, Magyarországon az Eastern Sugar Rt. október elején közölte, hogy megszűnik a cukorgyártás a kabai cukorgyárban az EU cukorár-támogatásának csökkenése miatt.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
hirdetés
elrejt
 
.