Újabb fapados indít járatokat a Balatonhoz


Jövő nyártól légi összeköttetést teremt Berlin és a sármelléki FlyBalaton repülőtér között a Germanwings, értesült az mfor.hu. Amennyiben a két hónapos tesztidőszak sikerrel zárul, további német városokból repülhetnek majd az utasok a magyar tengerhez.

Berlinből a magyar tengerhez (Mfor-montázs)

A Germanwings járata 2007. júliustól hetente kétszer, pénteken és vasárnap közlekedik majd Berlin-Schönefeld és Sármellék között, erősítette meg információinkat lapunknak Palkó Lajos.

Siker esetén újabb járatok lehetnek

A FlyBalaton marketingigazgatója szerint a társaság júliusban és augusztusban biztosan üzemelteti a járatokat, a folytatásról a tapasztalatok alapján dönt majd. A fenti időszakra egyébként már lehet is helyet foglalni a légitársaság honlapján.

Amennyiben a két hónap során az érdeklődés a remények szerint fog alakulni, akkor azt követően további 3-4 célállomással bővítheti sármelléki kínálatát a második számú német fapados, tette hozzá a marketingigazgató. Ezek a menetrend szerinti járatok már egész évben elérhetőek lennének, hiszen - mint mondta - minden légitársaság célja, hogy lehetőleg folyamatosan repüljön.

2003. májusban indultak

A Germanwings Köln/Bonn és Budapest között 2003 májusa, Stuttgart és Budapest viszonylatban pedig 2003 szeptembere óta indít járatokat.

A Germanwings hosszan tartó tárgyalások után jutott dűlőre a Balaton környéki légikikötővel. Joachim Klein, a társaság korábbi vezére az mfor.hu-nak már 2005 nyarán megerősítette a tárgyalások tényét, és hozzátette: "A Balaton klasszikus nyári célpont, tehát először akkor vennénk fel kínálatunkba, s a tapasztalatok alapján döntenénk el, mennyire fejlődőképes az ottani piac" - vázolta fel akkor a végül 2007-ben megvalósulni látszó szcenáriót Klein. Néhány hete pedig Andreas Engel nemzetközi PR-igazgató utalt arra, hogy a vidéki repülőterek közül a nyári, vízközeli desztinációknak van a legnagyobb esélyük a járatindításra.

2003. májusban indultak

A Germanwings Köln/Bonn és Budapest között 2003 májusa, Stuttgart és Budapest viszonylatban pedig 2003 szeptembere óta indít járatokat.

A Ryanair májusban érkezett

A Germanwings érkezésével immár kettőre nő a FlyBalatonon jelen lévő fapados légitársaságok száma. Mint ismert, a Ryanair idén

májusban

indította be Sármellék-London járatát, október végétől pedig - heti három alkalommal - már

Frankfurt-Hahnba is repül

a Balaton mellől. A londoni szakaszon október elejéig több mint 20 ezer utast regisztráltak, ez a szám az üzemelés első évének végére a remények szerint 40 ezerre nő majd.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Germanwings mekkora forgalommal lenne elégedett. Palkó Lajos úgy véli, a nyári hónapokban optimális esetben akár 6 ezren is utazhatnak a járaton. A német légitársaság foglaltsági mutatói a diszkont szegmensben egyébként kifejezetten jónak számítanak: a budapesti járatok telítettsége átlagosan több mint 82 százalék.

.

Olvasta már?hirdetés
Falba ütközhet a bika 2018-19-benFalba ütközhet a bika 2018-19-ben

Gyakran egy ábra sokkal jobb, mint akárhány leírt mondat, és most ismét beleakadtam egy fontos grafikonba.

.
hirdetés
elrejt
 
.