Viperát a BKV-ellenőröknek!Az még rendben van, hogy az ellenőrök hosszú sorfalakban állják el a metróállomásokhoz vezető utat, így próbálva kiszúrni a bliccelőket. Azt is aláírom, hogy szükség van a nagy szigorra ahhoz, hogy csökkentsék az ingyen utazók magas arányát. Azonban azt elutasítom, hogy fizikai erőszakkal lépjenek fel a bliccelők ellen, mint ahogy a napokban többször is történt.

(mfor-montázs)

A notórius bliccelő választhat: fizet, vagy nem utazik - mondta nemrégiben Antal Attila, a BKV új vezére egy lapinterjúban. Úgy tűnik, ezt minden eszközzel igyekszik megvalósítani a közlekedési társaság, legalábbis tapasztalataim ezt mutatják.

Néhány nappal ezelőtt kora reggel kétségbeesett hangon hívott fel az egyik közeli ismerősöm, hogy beszámoljon a látottakról, miszerint három ellenőr megtámadott egy régi trükkel élő bliccelőt, aki - nem törődve a jegyek, bérletek felmutatatását igénylőkkel - szó nélkül elsétált mellettük, mondván, azok úgysem érhetnek hozzá - törvény tiltja. Tévedett: a BKV emberei ugyanis leteperték a földre, mondván, aki nem fizet, ne is utazzék.

Mfor.hu - Szubjektív

Szerkesztőségünk úgy döntött, az objektivitás mellett a szubjektivitásnak is teret enged, erre alkalmas sajtóműfajok keretében. Tekintse meg Ön is az mfor.hu véleményrovatát!

Szerettem volna hinni, hogy egyszeri esetről van szó, naivan azt gondoltam: biztos a garázda jegy nélkül utazó kezdte a dulakodást, és néhány vehemens ellenőr elvesztette a fejét, azért történhetett meg ez az általam példa nélkülinek vélt eset.

Azonban a tegnapi reggelen én is tanúja lehettem, hogyan változott meg az ellenőrök fellépése: két, nem éppen modellalkatú hölgy üvöltve állta el a jogosulatlanul utazni szándékozó útját, és addig lökdöste a vékonydongájú suhancot a kijárat felé, amíg az szitkozódva megfordult és távozott.

Ezek alapján el lehet képzelni az új vezérigazgató első, ellenőröknek szóló fejtágítóját az utasbarát vállalat létrehozásának jegyében: "Legyünk udvariasak, mosolyogva kérjük el a jegyeket, bérleteket, és hajtsunk fejet az azzal rendelkező utasok előtt! Ha azonban valaki jegy nélkül merészkedne igénybe venni a BKV járatait, legyünk kíméletlenek, ha kell, menjünk neki, rúgjunk bele, és ha az sem használ, drasztikusabb eszközöket vetünk majd be: viperát, gumilövedéket! A lényeg, hogy senki sem utazhat ingyen!"

Kedves BKV-ellenőrök! Győzzenek meg, hogy ez csupán fikció és nem a rideg valóság!

kz


Olvasta már?hirdetés
BKV: 300 sofőr hiányzikBKV: 300 sofőr hiányzik

A 3-as metró felújítása miatt igazi káosz alakulhat ki a fővárosban, ha nem lesz elengedő buszvezető. Fejpénzzel és kisfilmmel csábítana a BKV.

.
hirdetés
elrejt
 
.