Az Adidas elhódíthatja a világelsőséget az amerikai Nike-tólAz elmúlt hónapok adatai megerősítik, hogy helyes döntés volt a Reebok megvásárlása - fogalmazott Herbert Hainer, az Adidas igazgatótanácsának elnöke hétfőn a berlini kereskedelmi és iparkamara rendezvényén, írja a Világgazdaság.

Európa legnagyobb sportruházati vállalata az idei első negyedévben három százalékkal, 2,54 milliárd euróra növelte a forgalmát, miközben fő versenytársa, a Puma a gyenge évkezdés miatt kénytelen volt csökkenteni 2007-re vonatkozó előrejelzését. Hainer továbbra is azzal számol, hogy cége tíz százalékhoz közeli forgalombővülést ér el az év végéig.

Az Adidas nyereségét továbbra is visszafogja a Reebok: január és március között a konszern a korábbinál 11 százalékkal kevesebb, 128 millió euró profitot termelt. Hainer ugyanakkor rámutatott arra, hogy az amerikai leánycég megrendelésállománya hosszú idő után végre ismét növekedni kezdett, és az év második felében egy sor új terméket dobnak piacra. Máris kezdenek mutatkozni a tavalyi felvásárlástól várt költség- és egyéb szinergiahatások - fogalmazott.

Hosszú távon a Reebok megvásárlása jelentősen javíthatja a csoport helyzetét az amerikai piacon, és így az Adidas elhódíthatja a Nike-tól a világelsőséget. A cégvezető biztatónak nevezte azt is, hogy a legnagyobb növekedési potenciálú ázsiai piacon az Adidas folyamatosan javítani tudja versenyhelyzetét.

Az Adidas az európai központok mellett Tokióban és Hongkongban, sőt hamarosan Sanghajban is foglalkoztat termékfejlesztőket a vállalat, míg a rendkívül kreatívként számon tartott német fővárosban nemrég trendügynökséget hozott létre. A marketingháborúban természetesen egyre nagyobb szerep jut az internetnek: egyebek mellett a Second Life szerepjátékosait igyekszik megdolgozni az Adidas, írja a Világgazdaság.


Olvasta már?hirdetés
Megizzasztja még a befektetőket a BitcoinMegizzasztja még a befektetőket a Bitcoin

Nehéz helyzetbe hozhatja a Bitcoin azokat a befektetőket, akik emelkedést várnak, és azokat is akik összeomlást.

.
hirdetés
elrejt
 
.