LCD-televízió-gyártó nagyhatalom lett SzékesfehérvárErőteljesen fejlődik a Philips Kft. székesfehérvári gyára; az üzem tavalyi forgalma 1,8 milliárd euró volt, a gyártósorokról 6,5 millió darab termék - köztük 1,7 millió televízió - került le - jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón a cég igazgatója.

Pierre Bourgogne, az üzem igazgatója elmondta: a csúcsidőben háromezer dolgozót foglalkoztató gyár termékeinek 80 százalékát a külpiacokon értékesíti. A Sóstó Ipari Parkban 16 éve termelő gyár a holland Royal Philips Electronics N.V. egyik legfontosabb szórakoztatóelektronikai termékeket összeszerelő európai központja. Folyamatosan alkalmazkodva a piaci igényekhez évente megújítja a gyár termékpalettáját. Jelenleg dvd-ket, dvd-rekordereket, hordozható dvd-ket, házimozi rendszereket, valamint televízió készülékeket gyárt.

Mára a gyár a Philips cégcsoport egyik legjelentősebb LCD-televízió-gyártó egysége lett - tette hozzá az igazgató. Tavaly kezdték meg az üzemben a plazma tévék, a 25 colosnál nagyobb LCD-készülékek és a hordozható dvd-k gyártását, az idén pedig, mivel a vásárlók mind inkább a nagyobb képernyős készülékeket keresik, a 30-50 colos televíziók összeszerelését.

Az üzem - hangsúlyozta az igazgató - nagy figyelmet fordít a minőségre és a környezetvédelem követelményeinek megfelelő termelésre, s megszerezte a legrangosabb minőségbiztosítási tanúsítványokat. A minőség védelmét szolgálja a két hónapja átadott 500 négyzetméter alapterületű teszt csarnok, ahol lehetőség van a termékek szélsőséges körülmények között történő tesztelésére is.

A székesfehérvári gyár - a campus koncepció keretében - maga köré gyűjtött számos fontos beszállítót, illetve kiépítette a hazai beszállító bázisát - mondta el az igazgató. A gyárhoz nagykapacitású termékelosztó központ is tartozik, amely főleg a közép- és kelet-európai piacokat látja el a székesfehérvári üzemben készült, illetve más Philips gyárak által beszállított termékekkel.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
BKV: 300 sofőr hiányzikBKV: 300 sofőr hiányzik

A 3-as metró felújítása miatt igazi káosz alakulhat ki a fővárosban, ha nem lesz elengedő buszvezető. Fejpénzzel és kisfilmmel csábítana a BKV.

.
hirdetés
elrejt
 
.