Pályázaton választ kivitelezőket a SedesaA spanyol Sedesa-csoport a jövő év elején pályázaton választja ki a Somogy megyei Sávoly határában mintegy 500 millió eurós beruházással készülő ingatlankomplexumának kivitelezőit - mondta el a Napi Gazdaságnak Jorge Fernandez-Tagle Maine, a Sedesa kelet-európai regionális igazgatója.

A Balatontól, illetve a sármelléki repülőtértől alig 15 kilométerre lévő 252 hektáros területen 18 lyukú golfpálya, ipari és logisztikai központ, 150 ezer négyzetméternyi sor- és ikerházakból álló lakó- és üdülőövezet, valamint két ötcsillagos termálszálloda, wellness-központ, továbbá a dolgozóknak és a térségbe települőknek 200 szociális bérlakás épül.

A helyi önkormányzat a közelmúltban jóváhagyta a beruházást és a szakhatósági engedélyek beszerzése is elkezdődött - mondta az igazgató. A másfél száz hektáron elterülő golfpálya terveinek elkészítésével azt a spanyol építészcsoportot bízták meg, amelyik a valenciai Maimona golfcentrumot is tervezte.

A Sedesa most véglegesített tervei szerint a több részből álló kivitelezési pályázat 2008 elején jelenik meg, az építkezés pedig a nyáron kezdődhet el. A hét sávolyi programot egyszerre, egymással párhuzamosan, 36 hónap alatt tervezik megvalósítani. A Magyarországon immár másfél éve jelen lévő, főként Budapesten lakásokat építő Sedesa a sávolyi programmal hozzávetőleg négyszáz új munkahelyet teremt a térségben, számol be a Napi Gazdaság.


Olvasta már?hirdetés
Sok-sok évig álom marad még Orbánék céljaSok-sok évig álom marad még Orbánék célja

Belátható időn belül maga a kormány sem látja elérhetőnek az 5 millió foglalkoztatottat.

.
hirdetés
elrejt
 
.