Hazánkban erősít a svéd építőipari cégÚj gyártósort helyezett üzembe Biatorbágyon a svéd Lindab magyar leányvállalata, a könnyűszerkezetes épületrendszereket illetve építőipari elemeket előállító és forgalmazó Lindab Kft. - írja a Világgazdaság.

A tegnap felavatott gyártósoron vasbeton teherhordó rendszerekben és acél főtartós épületszerkezetekben használatos acélprofilokat állítanak elő. Ezt a típust kizárólag Magyarországon gyártja a vállalat, s a termékek nagyobb részét - akár 70 százalékot - külföldön értékesítik majd. A kft. a kelet-közép-európai térségbe és a skandináv piacokra szállít.

A társaság ügyvezetője elmondta, hogy az új gyártókapacitás üzembe helyezésével 15-20 munkahely létesül, de a partneri hálózatot is figyelembe véve a közvetett hatás sem elhanyagolható. A Lindab a régióban és hazánkban is további beruházásokat tervez, ezekről azonban az igazgató szerint még korai lenne beszélni - számol be a Világgazdaság.


Olvasta már?hirdetés
Valójában nem csökkent nagyot a hal ára, hiába az áfacsökkentésValójában nem csökkent nagyot a hal ára, hiába az áfacsökkentés

Tavaly decemberben 10 százalék felett drágultak a kopoltyúsok.

.
hirdetés
elrejt
 
.