Nem tetszik a megújult Petőfi az ORTT-nekKözigazgatási eljárást indít a médiahatóság a Magyar Rádióval szemben amiatt, "hogy az MR2-Petőfi Rádió nem teljesíti közszolgálati műsorszolgáltatási kötelezettségét" - áll az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) napokban elfogadott határozatában.

A kétmondatos határozat szerint az ORTT jelzi Such Györgynek, a közszolgálati médium elnökének a rádió közszolgálati műsorszolgáltatási szabályzata és "az MR2-Petőfi működése közötti anomáliákat", s konzultációt kezdeményez vele az ügyben.

A Magyar Rádió Petőfi adója június óta jelentkezik a fiatalabb nemzedékeket megcélzó új hangnemmel, új műsorstruktúrával; a "nagyon zene" szlogennek megfelelő tartalom már közvetlenül az indulás után nagy visszhangot váltott ki a médiapiacon: többen azzal támadták, hogy ez a tematika nem közszolgálati.

Bayer Judit médiajogász szerint "nem jogellenes, de nem is etikus", amit a Magyar Rádió a Petőfivel csinál. "Ma, amikor szabadon bármilyen zenét letölthet az internetről, nem látom indokoltnak, hogy közpénzen egy olyan műsorfolyamot tartsanak el, amit még interjúk sem igen szakítanak meg".

MTI/Menedzsment Fórum 


Olvasta már?hirdetés
Sok-sok évig álom marad még Orbánék céljaSok-sok évig álom marad még Orbánék célja

Belátható időn belül maga a kormány sem látja elérhetőnek az 5 millió foglalkoztatottat.

.
hirdetés
elrejt
 
.