Milliárdokat költött megvesztegetésre a Siemens


Eurómilliárdos nagyságrendet ér el a Siemens megvesztegetési botrányában szereplő összeg - derült ki a konszern negyedévi eredményadatait ismertető sajtóértekezleten.

A megvesztegetési üggyel kapcsolatban folytatott belső vizsgálat első mérlege szerint mintegy 1,3 milliárd eurót tettek ki a megkérdőjelezhető kifizetések. Korábban a konszern konkrét összeget csak a botrány kiindulópontját, a távközlési részleget érintően említett.

E részlegnél 449 millió kétes kifizetést azonosítottak, amelynek következményeképpen a cégnek 201 millió eurós büntetés kifizetését kellett vállalnia. Időközben más részlegeket is bevontak a vizsgálatba, és így a kétes kifizetések összege a háromszorosára emelkedett.

A konszernnek a pénzbírságon túl számítania kell utólagos adófizetési kötelezettségre, továbbá az amerikai tőzsdefelügyelet kemény büntetésére is. A tanácsadók, ügyvédek honoráriuma is sokba kerül: csak a szeptember végével záruló 2006/07-es évben a tanácsadóknak 347 millió eurót fizettek ki, ebből a negyedik negyedévre 159 millió euró jutott.

MTI/Menedzsment Fórum 


Olvasta már?hirdetés
Egy szlovén franchise rárepül a magyar informatikusképzésreEgy szlovén franchise rárepül a magyar informatikusképzésre

Igazi buzzword lett az informatikushiány, így nem csoda, hogy egyre több cég száll be a képzésébe.

.
hirdetés
elrejt
 
.