Nem szavazta meg a BKV-nak a 714 milliót a főváros


Nem szavazták meg a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén azt a rendeletmódosítást, amelynek révén a BKV a tervezettnél több mint 300 millió forinttal többet, összesen 714 millió forintot kapott volna 50 darab forgóváz felújítására az M3-as metrószerelvényekhez.

A közgyűlés a döntéshez minimálisan szükséges 34 szavazattal határozott az önkormányzat átmeneti finanszírozásról szóló rendeletmódosítás elvetéséről, illetve Lakos Imre (SZDSZ) javaslatára a téma napirendről való levételéről. A Fidesz-KDNP-vel együtt támogatta az elnapolást az SZDSZ többsége és Gy. Németh Erzsébet (MSZP) is.

Nemmel voksolt Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes. A háromfős MDF-frakció, valamint három fideszes képviselő és az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György (MSZP) nem volt jelen az ülésen, két fideszes és egy KDNP-s pedig nem vett részt a szavazásban. A szocialisták többsége tartózkodott a voksolásnál.

Bagdy Gábor (KDNP) nehezményezte, hogy az eredeti javaslathoz képest 80 százalékos költségtöbbletet kellene jóváhagynia a közgyűlésnek egy olyan helyszíni javaslatra, amelyből érdemben semmi nem derül ki.

Tóth Péter, a BKV Zrt. közbeszerzései irodavezetője közölte, hogy az évekkel korábbi hasonló jellegű beszerzés adatait vették alapul a közbeszerzésüknél. Hozzátette, hogy a közbeszerzési eljárásnál érdemi verseny nem volt, mivel minden ajánlattevő az eredeti orosz gyártótól tudja beszerezni a szükséges forgóvázakat.

MTI/Menedzsment FórumTudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.