Külföldet is meghódítaná Tito szappanjaKészen áll az úgynevezett Tito-szappanok második sorozatának gyártására a nagybecskereki Luxol. A cég ezzel együtt komoly nehézségekkel küszködik: a dolgozók több mint fél éve nem kaptak fizetést, írja a vajdasági Magyar Szó.

Már készen áll az úgynevezett Tito-szappanok második sorozatának gyártására a nagybecskereki Luxol kozmetikai cikkeket gyártó cég, mondta a lapnak Vladimir Zlatanović ügyvezető igazgató.

A Luxolban még tavasszal verték nagydobra a nevezetes szappan termelésének újraindítását. A név onnan ered, hogy ezt a szappant a múlt század hatvanas és hetvenes éveiben személyesen Josip Broz Tito számára gyártották.

A cég azt szeretné elérni, hogy a kiváló minőségű, a legjobb ottani, természetes nyersanyagokból (méz, boróka) készült, és a svájci Luz cég könnyű olajával illatosított, különleges szappan Marsall néven a hazai mellett a külföldi piacokon is megjelenjen.

A nagyszabású tervek közepette a Luxolnak komoly nehézségekkel is szembe kell néznie: a dolgozók saját bevallásuk szerint február óta nem kaptak fizetést, és emiatt hatvanan már beperelték a gyárat.

Az ügyvezető igazgató nem vitatja el, hogy a béreket rendszeresen kell fizetni. Emlékeztetett arra, hogy amikor néhány hónappal ezelőtt a gyár élére került, akkor nem termeltek, a dolgozók kényszerszabadságon voltak. Most sikerült újraindítani a termelést, a pénzügyi gondokat azonban szerinte nem lehet máról-holnapra megoldani, adja hírül a Magyar Szó.


Olvasta már?hirdetés
Valójában nem csökkent nagyot a hal ára, hiába az áfacsökkentésValójában nem csökkent nagyot a hal ára, hiába az áfacsökkentés

Tavaly decemberben 10 százalék felett drágultak a kopoltyúsok.

.
hirdetés
elrejt
 
.