63 milliós adócsalás ügyében nyomoz a VPOP


Négy megyében, valamint Budapesten negyven helyszínen tartottak házkutatást, három gyanúsítottat pedig őrizetbe vettek a pénzügyőrök egy több mint hatvanmillió forintos adócsalási ügyben - derült ki a vámhatóság szerdai közléséből.

Sipos Jenő szóvivő az MTI-nek elmondta: egy szegedi gazdasági társaság 2007 eleje óta közel ötven esetben jelentős mennyiségű műanyag csomagolófóliát szerzett be olasz és magyar vállalkozásoktól. A cég egy másik, tényleges gazdasági tevékenységet nem folytató, fiktív gazdasági társaságot vont be az ügyletekbe azért, hogy az adófizetési kötelezettségének ne kelljen eleget tennie.

Ehhez a fiktív gazdasági társaság valótlan adattartalmú számlák kiállításával nyújtott segítséget. A cselekménnyel 63 millió forint összegű adótól fosztották meg a költségvetést - tudatta az ezredes.

Az összehangolt akcióban a pénzügyőrök negyven helyszínen tartottak házkutatást. Ezek eredményeként jelentős mennyiségű készpénzt, személygépkocsit, valamint csomagolófóliát foglaltak le, mintegy 55 millió forint értékben. Az eljárásban a vámhatóság három gyanúsítottat vett őrizetbe, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Lázár vagy Süli tudja jobban, mennyi pénz kell idén a paksi beruházásra?Lázár vagy Süli tudja jobban, mennyi pénz kell idén a paksi beruházásra?

Az orosz hitelből fizetik a számlák nyolcvan százalékát.

.
hirdetés
elrejt
 
.