Kezdődik a fiatal magyar zseni találmányának a forgalmazása


Csütörtökön kerül bolti forgalomba a Leonar3Do elnevezésű magyar találmány, a világ első, úgynevezett komplett valóság terméke, amely a közönséges személyi számítógépet egy interaktív háromdimenziós virtuális térré változtatja.

Profitáljon Ön is!

Szárnyal az arany ára, zuhan az olaj? Kakaót venne, vagy kávét adna el? Üzleteljen az mfor traderrel, és profitáljon az árfolyamok változásából!

mfor trader

A termék bármely személyi számítógép kiegészítője lehet. A Leonar3Dót nemcsak cégeknek, hanem otthoni felhasználóknak is szánják, valamint különböző szakmákban és az oktatásban is jól használható. A Leonar3Dót számos díjjal tüntették ki, többek között 2008 szeptemberében San Joséban a Tech Museum of Innovation a Leonar3Do-projektjet a világ öt legjelentősebb innovációja közé sorolta oktatási kategóriában. A Magyar Rektori Konferencia 2009 decemberében vállalt védnökséget a projekt felett.

A termék a tehetséges magyar fejlesztő, Rátai Dániel nevéhez fűződik, akit a közvélemény 2005 májusában ismerhetett meg, amikor hat első díjat nyert az Arizona fővárosában, Phoenixben megrendezett 56., a 21 éven aluli tudósok "olimpiáján", az Intel ISEF (Intel International Science and Engineering Fair) világversenyén.

A versenyt követően több befektető érdeklődését is felkeltette a találmány, végül Bojár Gáborral egyezetek meg, aki nyert 23 százalék tulajdonrészt szerzett egy szellemi apport és készpénz kombinációval abban a cégben, amelyik a fiatalember találmánya révén a közönséges személyi számítógépet három dimenzióssá képes átalakítani. A társaság fennmaradó tulajdonrésze a Rátai család kezében van. Bojár Gábor akkor akkor 5 millió forintot fektetett a cégbe.

A termék forgalmazása kisebb csúszásokat szenvedett, utoljára az év elején számolt be a hazai sajtó, hogy heteken belül a boltokba kerül a termék, végül azonban őszre halasztották a piacra lépést.Az akkori beszámoló szerint a termék piacra lépését már világszerte várják a disztribútorok. Elsőként három piacon tesztelik az eszköz fogadtatását: Izraelben, Brazíliában és Japánban, mondta el Rátai Dániel.

MTI/mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap

A szerdai nagy zuhanást követően csütörtökön inkább kivárás jellemezte a Bitcoin piacát.

.
hirdetés
elrejt
 
.