Intelligens kamerákat fejlesztő cégbe invesztált az OTP


Az OTP Kockázati Alaptőke-kezelő csoportja, a PortfoLion 1,5 millió eurós befektetést hajtott végre, melynek segítségével a cég egyik sikeres termékét fejleszthetik tovább.

Indul a Tőzsde GP!
Indul a Tőzsde GP!

A legjobb edzésmenő 1 millió, a győztes 10 milliót kap befektetésre!
Tanuljon és nyerjen velünk!

1,5 millió eurós befektetést hajtott végre az intelligens videó-elemző rendszerek innovatív fejlesztésében úttörő Intellio Technologies Zrt.-ben  a PortfoLion Zrt., az OTP Kockázati Alaptőke-kezelő csoportja. A tőkeinjekció segítségével felgyorsítható a magyar cég nemzetközi terjeszkedése, és ez biztosítja a további innovatív szoftverfejlesztéseket is, így a piacon egyedülálló tulajdonságokkal bíró vásárlóelemző megoldás, a Visiscanner program továbbfejlesztését is. "A befektetés által az Intellio Európa vezető pénzintézetét tudhatja maga mögött, s ez egyet jelent azzal, hogy a termékek fejlesztése és a piaci lehetőségek kiaknázása zöld utat kapott" - mondta Kópházi János vezérigazgató.
 
Az Intellio új generációs, fejlett, valós idejű fedélzeti video analitikával szerelt, teljes egészében IP-alapú video megfigyelőrendszereket fejlesztő hazai cég, amely viszonteladói hálózaton keresztül értékesít világszerte. Ügyfelei olyan multinacionális cégek, mint a szállítmányozó DHL, az Iron Mountain - az iratkezelés területén vezető, amerikai székhelyű nemzetközi vállalat, Magyarországon a Belügyminisztérium, a Máltai Nagykövetség vagy az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A Primus Capital Partners korábban már tulajdonrészt szerzett ily módon a cégben, mielőtt az OTP csoport tagja is megtette ezt a pénzügyi lépést.
 
"A PortfoLion felismerte az Intellio-ban az innovatív, szilárd háttérrel rendelkező magyar céget, amely magában hordozza az európai és az azon túli sikerek ígéretét" - indokolta a döntést Oszkó Péter, a PortfoLion elnök-vezérigazgatója.
 
Az Intellio intelligens video-elemző megoldásai számos, megfigyelőrendszereket alkalmazó iparágban nyitnak meg új dimenziókat. Az épület- és területvédelem során a szoftver érzékeli a betolakodót, az ellopott tárgyat, érzékeli és jelzi a kamera-szabotázst (a kamerák kitakarását, akaratlagos elmozdítását, stb.), és azonnali riasztást küld a biztonsági szolgálatnak az eseményről, elősegítve az azonnali beavatkozást. Az Intellio forgalomellenőrző analitika képes a járművek megszámlálására, a sebesség és átlagsebesség mérésére, felismeri a rendszámot vagy a leállósávban tartózkodó gépjárműveket.

A kiskereskedelemnek szánt VisiScanner vásárlóelemző hatékonyabb és célzottabb marketingkommunikációt tesz lehetővé azáltal, hogy nem csupán megszámlálja az embereket, hanem felismeri és rögzíti a látogatók nemét és korát, értékes adatokat biztosítva a cég stratégiájának kialakításához és az üzletfejlesztéshez.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap

A szerdai nagy zuhanást követően csütörtökön inkább kivárás jellemezte a Bitcoin piacát.

.
hirdetés
elrejt
 
.