Rolek Ferenc: a vállalatok többsége megvalósítja az elvárt béremelést


A vállalatok túlnyomó része megvalósítja az elvárt béremelést, mert ha nem teszi, akkor elesik bizonyos állami támogatásoktól és a közbeszerzésben való részvétel lehetőségétől - mondta Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke hétfőn Budapesten, azt követően, hogy a kormány a munkaadók és a munkavállalók szervezeteinek képviselőivel találkozott.

A múlt évről szóló statisztikai adatok immár ismertek, s ezek azt bizonyítják, hogy a munkáltatók betartották azokat bérmegállapodásokat, amelyekre ígéretet tettek  - közölte az MGYOSZ alelnöke. Rolek Ferenc szerint a bérkompenzációval növelt bérek február elején még nem, de március, április elején már valószínűleg megjelennek munkavállalóknál.
Kiemelte, hogy a magyar gazdaság nehéz év elé néz 2012-ben, amit részben az Európai Unió és a világgazdaság problémái okoznak, és amihez hozzájárulnak a Magyarországgal kapcsolatos viták és kételyek is. Rolek Ferenc szerint ez különösen nehéz helyzetet teremt az első félévben, mivel sok gazdasági szereplő elbizonytalanodott. Helyre kell állítani a befektetői bizalmat, amely összefügg az EU-IMF megállapodás megkötésével, hiszen az a gazdaság számára további megnyugvást hozhat - mondta az MGYOSZ alelnöke.

Hozzátette, hogy a bizalomerősítéshez nemcsak a külföldi partnerek megnyerése és megnyugtatása járulhat hozzá, hanem az országon belül a szociális partnerekkel folytatott aktív párbeszéd is, amire a versenyszféra és a kormány között létrehozott konzultációs fórum ad lehetőséget.
 
MTI 

Olvasta már?hirdetés
370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap

A szerdai nagy zuhanást követően csütörtökön inkább kivárás jellemezte a Bitcoin piacát.

.
hirdetés
elrejt
 
.