AMRI Hungary-re változott a ComGenex neveA gyógyszerkutatással foglalkozó budapesti ComGenex felvette az amerikai tulajdonos nevét, miután a Nasdaqon is jegyzett amerikai Albany Molecular Research Inc. (AMRI) megvásárolta a magyar céget.

Az AMRI Hungary névre változtatott ComGenex - a korábbi információk szerint - az első negyedévben 0,5 millió dollárral járult hozzá az anyacég gyógyszerkutatást támogató szolgáltatásokból származó 8,4 millió dolláros árbevételéhez.

Az első negyedévben 43,4 millió dollár árbevételt elkönyvelő AMRI tőzsdei gyorsjelentése kiemeli, hogy az Európai Unió tagjaként a magyarországi cég az európai expanzió központja.

Az AMRI az idén vásárolta meg a gyógyszerkutatási és biotechnológiai tevékenységet folytató ComGenexet magyar magánszemélyektől. A korábbi közlés szerint a január 30-án megkötött adásvételt március elején zárták le, és a vételár a sajtóértesülések szerint 11 millió dollár volt. A budapesti vállalkozás jelenleg 119 főt foglalkoztat. A korábbi tájékoztatás szerint a múlt évi 8,5 millió dolláros árbevételhez képest a magyarországi cég az idén 10 százalékos növekedést vár.

MTI/Menedzsment Fórum

Ezeket olvasta már?

Történelmi csúcs közelében a költségvetési intézmények adóssága

Duplázta az adósságát a Klik, de a NAV is tartozik

Megelőzték az X-Faktort

Megtáltosodott a Rising Star

Ilyen rövid lenne a politikusok emlékezőképessége?

Emberek, miről beszél Trócsányi?

Így újul meg milliárdokból a Széll Kálmán tér!

.
hirdetés
Google: fizess, ha túl sok a reklámGoogle: fizess, ha túl sok a reklám

A fizetős internetes szolgáltatások bevezetésével eddig sok nagy kiadó próbálkozott.

.
hirdetés
elrejt
 
.