AMRI Hungary-re változott a ComGenex neveA gyógyszerkutatással foglalkozó budapesti ComGenex felvette az amerikai tulajdonos nevét, miután a Nasdaqon is jegyzett amerikai Albany Molecular Research Inc. (AMRI) megvásárolta a magyar céget.

Az AMRI Hungary névre változtatott ComGenex - a korábbi információk szerint - az első negyedévben 0,5 millió dollárral járult hozzá az anyacég gyógyszerkutatást támogató szolgáltatásokból származó 8,4 millió dolláros árbevételéhez.

Az első negyedévben 43,4 millió dollár árbevételt elkönyvelő AMRI tőzsdei gyorsjelentése kiemeli, hogy az Európai Unió tagjaként a magyarországi cég az európai expanzió központja.

Az AMRI az idén vásárolta meg a gyógyszerkutatási és biotechnológiai tevékenységet folytató ComGenexet magyar magánszemélyektől. A korábbi közlés szerint a január 30-án megkötött adásvételt március elején zárták le, és a vételár a sajtóértesülések szerint 11 millió dollár volt. A budapesti vállalkozás jelenleg 119 főt foglalkoztat. A korábbi tájékoztatás szerint a múlt évi 8,5 millió dolláros árbevételhez képest a magyarországi cég az idén 10 százalékos növekedést vár.

MTI/Menedzsment Fórum

hirdetés
Online hirdetések reklámadón innen és túl

A konferencia témái:

  • Mit tehetünk, ha szűk a marketingbüdzsé?
  • ROI a közösségi médiában
  • Meggyőzni az érdeklődőt
  • Google vagy Facebook?
  • Vállalati esettanulmányok
Időpont és helyszín: 2014. szeptember 25., Budapest
Jelentkezzen kedvezményes áron!

.
Kiváló befeketetés!

Budapest, a XI. kerületi Kruspér utcában a Műegyetemhez közel kínálunk eladásra 78nm +4nm erkélyes, felújítandó lakást.
További információ

.
hirdetés
elrejt
 
.