A Keleti pályaudvaron is peronkapukat állít fel a MÁV


A jövő hét elejétől a MÁV-STAR Zrt. a Keleti pályaudvaron is peronkapukat működtet, annak érdekében, hogy kiszűrje a jegy nélkül utazni szándékozókat és így kevesebb legyen a bliccelő a vonatokon - erről a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága tájékoztatta az MTI-t.

A MÁV-Start Zrt. emlékeztet arra, hogy a társaság alapvető feladata: megteremteni az utasok számára a kényelmes és komfortos utazás feltételeit és lehetőségét. A szolgáltatási színvonal emelése mellett azonban az is fontos a MÁV-Start Zrt. szerint, hogy csökkenjen az érvényes jegy vagy bérlet nélkül utazók száma.

A cég számításai szerint évente milliárdos nagyságrendű károkat okoznak a nem fizető utasok. Az elmarad bevételek beszedése pedig újabb forrást biztosít ahhoz, hogy a vasúttársaság növelhesse szolgáltatásainak színvonalát.

A jogos bevételek beszedése érdekében a MÁV-Start Zrt. tavaly több elemből álló kampányt indított el. Szigorította például az ellenőrzéseket a vonatokon, illetve már több pályaudvaron a peronoknál is be kell mutatni az érvényes jegyet vagy bérletet. A szigorúbb ellenőrzések módszerével a megkérdezett utasok 64 százaléka egyetértett. azok módszerével.

Ezért március harmadikától - Nyugati és a Déli után - a Keleti pályaudvar utasforgalmi területein is találkozhatnak az utasok a peronkapukkal. Kiépítésüknél a MÁV-Start Zrt. különös figyelmet fordított arra, hogy a kapuk végleges formája korhűséget tükrözzön, valamint hogy szükség esetén a mentők, tűzoltók szabadon tudjanak közlekedni a területen.

A Keleti pályaudvaron, hét helyen alakítottak ki ellenőrzési pontot. A jegyvizsgálatot a felszálló és a leszálló utasok esetében is elvégzik az ellenőrök. Emellett a jegyvizsgálók fokozottan figyelik a menetjegyek és bérletek érvényességét is.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Sok-sok évig álom marad még Orbánék céljaSok-sok évig álom marad még Orbánék célja

Belátható időn belül maga a kormány sem látja elérhetőnek az 5 millió foglalkoztatottat.

.
hirdetés
elrejt
 
.