Az NGM is felgyorsítaná a szerver alapú szerencsejáték megindulását


A Nemzetgazdasági Minisztérium abban bízik, hogy néhány hónapon belül elindulhat a szerver alapú szerencsejáték üzemeltetés Magyarországon, az engedélyezési eljárást a jogszabályi keretek között felgyorsítják.

Az MTI kérdésére a tárca hétfőn azt válaszolta: a szerencsejáték szervezésről szóló törvény 3 hónapos általános ügyintézési határidőt biztosít a központi szerver üzemeltetése engedélyezésének eljárásában. Az engedélyező hatóság azonban a szerver alapú szerencsejáték-piac mielőbbi megteremtésének igényére tekintettel minden intézkedést megtesz a jogszabályi keretek között az eljárások gyors lezárása és a jogszabályoknak megfelelő központi szerver üzemeltetési engedélyek kiadása érdekében.

Fogyasztóvédelem és követeléskezelés
Fogyasztóvédelem és követeléskezelés

• Mire készül a Pénzügyi Jogok Biztosa?
• A Kúria döntéseinek háttere és hatása a fogyasztói kölcsönszerződésekre
• Követeléskezelés a gyakorlatban az új előírásoknak megfelelően
• Áthidaló megoldások – mi működik és mi nem?
• Panaszkezelés a gyakorlatban az új előírásoknak megfelelően

Utolsó jegyek!

Hangsúlyozták, hogy az eljárásban a nemzetgazdasági miniszter a hatályos jogszabályokban foglaltaknak megfelelően, a szakszerűség, az egyszerűség és az ügyféllel való együttműködés elvének tiszteletben tartásával jár el.

A központi szerverek számát a jogszabály nem határozza meg, így a piaci igényeknek megfelelő számú központi szerver üzemelhet majd a szerencsejáték piacon. A helyhez kötött szerver alapú pénznyerő automaták (HSZPA) működésüket a HSZPA üzemeltetési engedély kiadását követően kezdhetik meg. Az engedély kiadásának előfeltétele legalább egy olyan központi szerver auditálása és üzemeltetésének engedélyezése, amelyhez a HSZPA csatlakozhat, valamint a HSZPA típusvizsgálat teljesítése és a hitelesítési engedély megszerzése. Az eljárások részben egymással párhuzamosan is folytathatók, így kedvező esetben néhány hónapon belül megkezdhetik működésüket a HSZPA-k a magyar játéktermekben - írják.

Múlt héten csütörtökön a WEBGAM központi játékszerver tulajdonosa, a WSG Kft. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy megkapta a szerencsejáték törvényben rögzített szerverüzemeltető tanúsítványt az auditor cégtől, a HunGuard Kft.-től. A WEBGAM lesz a szerveralapú szerencsejáték-üzemeltetés első szervere, rendszeréhez interneten kapcsolódhatnak majd az új szabályozásnak megfelelő szerveralapú pénznyerő automaták.

Szabó József, a WSG Kft. ügyvezető igazgatója reméli, hogy az NGM gyorsított eljárás keretében bírálja el kérelmüket, a pénznyerőautomata-iparág ugyanis ekkor kezdheti meg az átállást a központi szerveralapú szerencsejátékra. Elmondta azt is: bár reményeik szerint társaságuk elsőként léphet majd a piacra, több cég is vizsgáltatja szerverszolgáltatói rendszerét az auditornál, így komoly versenyhelyzetre számítanak.

Az ügyvezető igazgató hangsúlyozta: a WEBGAM központi szervereinek működése felett a hatóságok teljes, valósidejű ellenőrzési lehetőséggel rendelkeznek. Ez magába foglalja az adófizetési kötelezettséghez kapcsolódó pénzforgalmi adatok követését és a rendszer korrekt működésének folyamatos monitorozását.

Ugyancsak múlt héten a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) is sürgette az átállást az új, központi szerver alapú üzemeltetésre a pénznyerő automatáknál. A régi típusú gépengedélyek ugyanis október végén lejárnak, ráadásul a költségvetés is jelentős összegektől eshet el, ha az engedélyezési eljárásokat nem gyorsítják fel - írták akkor.

MTI


Olvasta már?hirdetés
Sok-sok évig álom marad még Orbánék céljaSok-sok évig álom marad még Orbánék célja

Belátható időn belül maga a kormány sem látja elérhetőnek az 5 millió foglalkoztatottat.

.
hirdetés
elrejt
 
.