Bezárhat a loviBezárja, tovább önti bele a pénzt vagy ismét nekifut az eladásának - e lehetőségek közül kell döntenie a kormánynak a magyar lóversenycégek kapcsán. Az állami tulajdonos pénzügyileg akkor járna a legjobban, ha felszámolná a versenyeztetést, és a Kincsem Parkot ingatlanként értékesítené - ismerteti a csütörtöki Népszabadság.

Akár meg is szüntetné a honi lóversenysportot az állam - legalábbis ez derül ki azokból a Népszabadság által megismert dokumentumokból, amely a kudarccal végződött privatizáció utáni lehetőségeket taglalja.

Az évek óta súlyos veszteségeket produkáló Nemzeti Lóverseny (NL) Kft. és a Magyar Lóversenyfogadást Szervező (MLSZ) Kft. minden jel szerint csak kolonc az állam nyakán. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nél elkészült "tervgyűjteményt" a napilap ismeretei szerint a Pénzügyminisztérium számára is megküldték.

A dokumentum szerint a lóversenyzés megszüntetésével jutna az állam a lehető legmagasabb bevételhez. A Kincsem Park értékét ugyanis közel húszmilliárd forintban határozta meg a lóverseny-privatizációs vagyonértékelés (de állítólag született ötvenmilliárd feletti becslés is). Vagyis ha csak az ingatlant adnák el, önmagában, nagyobb összegre tehetnének szert, mint amit az állam a lóversenyeztető cégek értékesítéséből remélhet - számol be a Népszabadság. 


Olvasta már?hirdetés
370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap

A szerdai nagy zuhanást követően csütörtökön inkább kivárás jellemezte a Bitcoin piacát.

.
hirdetés
elrejt
 
.