Csak a nyugdíj előtt válik fontossá az öngondoskodás


Magyarországon még mindig elsősorban az ötven év felettiek gondolnak az időskori biztonságra - állapítja meg az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár (OTP ÖNYP) a 2007. év után beérkezett adóvisszatérítési igazolások alapján.

Az OTP ÖNYP-hez visszaérkezett adóvisszatérítési igazolások szerint a legnagyobb arányban az 51 és 60 év közöttiek választották azt, hogy az önkéntes pénztári befizetéseik után járó adótámogatást az adóhatóság az általuk megjelölt önkéntes nyugdíjpénztár számlájára utalja.

Az OTP ÖNYP tagjai számára az idén 2,123 milliárd forint adótámogatás járt. Az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár által kiküldött adóigazolások alapján a tagok ennek 63 százalékát kérték visszautalni az APEH-től az önkéntes nyugdíjpénztárba, ami a tavalyi évinél két százalékkal több. A visszautalást a tagok 47 százaléka kérte.

A 16 és 30 év közötti korosztályból egyéni tagdíjat is fizetők közel 35 százaléka kérte az adójóváírást az önkéntes nyugdíjpénztári számlájára, amely a részükre igazolt teljes összeg 44,9 százaléka volt.

Az adatokból kiderült, hogy az idősebb korosztályok szívesebben költenek a nyugdíjas éveik megtakarítására, míg a fiatalok inkább a közvetlenül felhasználható egészségpénztári szolgáltatásokat választják.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
hirdetés
elrejt
 
.