Dühöngenek Somogy megyében a vasútbezárás miatt


A Somogy megyei Segesden több száz lakos nem tud közösségi közlekedéssel eljutni az iskolába vagy a munkahelyre, mert a megszűnő vasútvonalat helyettesítő buszjáratok menetrendje nem igazodik a mindennapok igényeihez - mondta Bencze Imre polgármester az MTI-nek pénteken.

A polgármester kifejtette: a 2700 lakosú Segesd hiába próbálta érvényesíteni érdekeit éveken át a vasúti menetrend-egyeztetéseken, nem vették figyelembe az igényeit. Reménykedtek abban, hogy az ígéreteknek megfelelően a megszüntetésre ítélt Somogyszob-Balatonszentgyörgy vasútvonalat pótló sűrűbb buszjáratok december 15 után előrelépést hoznak a község közlekedésében, de csak még rosszabb lett a helyzet. A legkorábbi reggeli busz ugyanis túl későn ér Somogyszobra, így nem érik el az emberek az IC-t, amellyel tovább tudnának közlekedni Csurgóra, Nagykanizsára, Kaposvárra vagy Budapestre. Ugyanakkor az esti Somogy IC-vel sem tudnak hazatérni a lakosok, mert túl korán elindul az utolsó buszjárat a Somogyszobtól 9 kilométerre lévő faluba.

"A buszmenetrend teljesen életszerűtlen, hiszen a reggeli nagyatádi Volán járat életveszélyes módon zsúfolt, ugyanakkor több késő délelőtti, vagy kora délutáni járat kong az ürességtől. Bencze Imre szerint az utasszámlálás nem reális ilyen viszonyok között, hiszen sokkal nagyobb lenne az igény a tömegközlekedésre, ha  igazodna igényekhez" – mondta.

A polgármester megjegyezte, nem látja értelmét, hogy Segesd a közlekedési tárcához forduljon újabb panaszával, hiszen eddig is hiába jelezte igényeit az egyeztetéseken.

MTI/Menedzment FórumTudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.