Hadat üzenünk a munkahelyi stressznekOktóber 8-ig van ideje a kormánynak elfogadni és kihirdetni a munkahelyi stresszre vonatkozó európai keretmegállapodás magyarországi végrehajtásának tervezetét. A cél az, hogy a dolgozóknak rossz közérzetet, betegséget, a foglalkoztatónak pedig többletköltséget okozó stressz csökkenjen - írja a Világgazdaság.

 

A túlóra, a túlmunka, a szakmai bizonytalanság, a döntéskényszer vagy a megbecsülés hiánya ugyanúgy komoly pszichés megterhelést jelent a munkahelyeken, mint a zaj, a klíma vagy a légszennyezés. Az e tényezők csökkentésére irányuló törekvés nem véletlen. Az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség számításai szerint az unióban évente több mint 41 millió dolgozót érint a munkahelyi stressz. Az ehhez kapcsolódó kiadások, valamint az ebből eredő károk mértéke becslések szerint az országok GDP-jének egy százalékát is meghaladja.

A keretmegállapodás alapján a stressz következményeit kommunikációs eszközökkel, a cég és a munkavállaló céljainak összehangolásával, vezetői támogatással, a felelősségi körök elkülönítésével, jobb munkaszervezéssel és a munkakörnyezet javításával csökkentenék - írja a Világgazdaság. 


Olvasta már?hirdetés
Sok-sok évig álom marad még Orbánék céljaSok-sok évig álom marad még Orbánék célja

Belátható időn belül maga a kormány sem látja elérhetőnek az 5 millió foglalkoztatottat.

.
hirdetés
elrejt
 
.