Haladékot kapott az energiatakarékosságÚjabb hároméves haladékot kért hazánk néhány újonnan csatlakozóval egyetemben az épületek energetikai tanúsításának bevezetésére. A késlekedés legfőbb oka a jogszabályok hiánya, írja a Világgazdaság.

Az építési törvény módosítása nem történt meg, noha ez adná a jogi alapot az intézkedéssorozat "lelkének" számító hőtechnikai követelményrendszert és számítási módszereket tartalmazó miniszteri rendelet kidolgozásához. Uniós kívánalom a 12 kilowattnál nagyobb teljesítményű kazánok és légkondicionáló rendszerek rendszeres ellenőrzése is. A 15 évesnél öregebb kazánok esetén az egész fűtési rendszert át kellene vizsgálni. Ám ezekről Magyarországon egyáltalán nincs nyilvántartás, s az ellenőrzést végző szakemberek is hiányoznak.

A megkívánt intézkedéssorozat elemei közül eddig az energiatanúsítvány kapta a legnagyobb publicitást. Még gyűjtik az ezzel kapcsolatos szakmai észrevételeket, véleményeket, ezek ismeretében alakítják ki a tartalmi és formai követelményrendszert. Készül az energetikai minőségtanúsítás és felülvizsgálat pénzügyi, társadalmi hatásvizsgálata, s azt követően születhet meg a bevezetéshez szükséges jogszabály, olvasható a Világgazdaságban.Olvasta már?hirdetés
Lázár vagy Süli tudja jobban, mennyi pénz kell idén a paksi beruházásra?Lázár vagy Süli tudja jobban, mennyi pénz kell idén a paksi beruházásra?

Az orosz hitelből fizetik a számlák nyolcvan százalékát.

.
hirdetés
elrejt
 
.