Hogyan reagáljunk a furfangos kérdésekre az állásinterjún?


Az idei nyár a sportesemények kavalkádját hozza, így az álláskeresés során is érdemes ötleteket meríteni, és példát venni a sportolókról. Nekik ugyanis mindennél fontosabb képességeik fejlesztése, és minden nap tesznek is ezért valamit.

Akik sokáig távol maradnak a munkaerőpiactól, attól félnek, hogy soha többé nem tudnak tapasztalatot szerezni és magabiztossá válni, ami elengedhetetlen egy új állás megszerzésénél. A brit Jobcentre Plus állásközvetítő céget a különböző sportok közül a tenisz inspirálta abban, hogy megmutassa a hozzá forduló álláskeresőknek, miként térjenek vissza a játékba, és nyerjenek meg egy állást – írja az onrec.com hr-portál.

Motiváltabbak, akik azt csinálják, amit szeretnek

Játék
http://www.marczibanyi.hu/


Ezúttal a felújított Marczibányi Sportlétesítménybe nyerhet két játékosunk bérletet!

10-ből 7-et 50 ezerért!

Érdemes először átgondolkodni, mi az, amit igazán szívesen csinálnánk. Sokkal motiváltabb, aki azt a munkát végzi, amit szeret. Ha valaki odavan a sportért, esetleg helyezkedjen el egy sportáruházban, aki pedig él-hal a növényekért, fontolja meg, hogy egy kertészetben vállal munkát. Ha az álláskeresőnek könnyen megy a tervezés és a szervezés, válassza a rendezvényszervezést!

Aki úgy érzi, plusz segítségre van szüksége, forduljon egy álláskeresési tanácsadóhoz. Például ha valaki betegség miatt nem tudott sokáig dolgozni, egy szakember segíthet neki átgondolni, mik azok a képességek és érdeklődési körök, amik alapján kiválaszthatják, mely munkakör fekszik neki legjobban.

Siker a pályán

Miután megtaláltad a számodra megfelelő hirdetést, és a kiválasztott cég visszahívott, fontos, hogy tartsd a szemed a labdán, vagyis jól készülj fel az interjúra! Érdemes gyakorolni a válaszokat a lehetséges kérdésekre a barátokkal és a családtagokkal. Ha jön egy nehéz kérdés, ne szabad bepánikolni, helyette vegyünk egy mély lélegzetet és gondolkodjunk el egy pillanatra az őszinte válasz előtt.  

Itt van néhány tipp, hogyan kezeljük ezeket a gyakran előforduló agyafúrt kérdéseket:

  • Ha az interjúztató valami negatív dologra tereli a szót az előző munkánk kapcsán, akkor arról beszéljünk, hogy mit tanultunk az esetből.
  • "Van valamilyen kérdésed?" – erre a felvetésre érdemes előre egy vagy két kérdést kitalálni, hogy megmutassuk az interjúztatónak, milyen érdeklődők vagyunk. Például megkérdezhetjük, hogy szerinte mi a legnagyobb kihívás a meghirdetett állásban. Ne felejtsük, hogy sokkal könnyebb kitalálni kérdéseket, ha a hozzánk passzoló munkakört választjuk!

Lecsapás az interjún

Jegyezzük meg az interjúztató nevét, ha előzetesen közölték, tudjuk hova kell menni és számoljuk ki, mennyi időbe telik, amíg megérkezünk! Induljunk el jóval korábban, hogy biztosan odaérjünk!

Tanácsok:

  • Mielőtt bemegyünk az interjúra, kapcsoljuk ki a mobiltelefont!
  • Viseljünk megfelelő öltözetet: a ruhaválasztásnál vegyük figyelembe azt is, milyen munkakörre jelentkeztünk!
  • Figyeljünk a testbeszédre: tartsuk a szemkontaktust és tartsuk magasan a fejünket, mivel ezáltal magabiztosnak és érdeklődőnek fogunk tűnni.


Ne felejtsük el, hogy ha már behívtak egy állásinterjúra, az már fél siker, és joggal gondolhatjuk, hogy a cég jó lehetőséget lát bennünk. Tehát van okunk arra, hogy pozitívan gondolkodjunk, és így jóval magabiztosabbnak is fogunk tűnni az interjú során.

Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Megizzasztja még a befektetőket a BitcoinMegizzasztja még a befektetőket a Bitcoin

Nehéz helyzetbe hozhatja a Bitcoin azokat a befektetőket, akik emelkedést várnak, és azokat is akik összeomlást.

.
hirdetés
elrejt
 
.