Iwiw-függő a magyar


A magyarországi internetezők aktívan használják a közösségi oldalakat - derül ki az Universal McCann ügynökség felméréséből.

29 ország 17 ezer internet felhasználójának bevonásával készített felmérés a web 2.0-ás szolgáltatások népszerűségét vizsgálta. Mint kiderült, Magyarország a második legaktívabb a résztvevő országok közül a közösségi oldalakon való aktivitás tekintetében: a megkérdezettek 79,9 százaléka készítette már el a profilját közösségi szájton, ennél többen csak a Fülöp-szigeteken tették ezt (83,1 százalék). Az átlag a vizsgált országok körében 58,8 százalék. Magyarország felülmúlja az átlagot az interneten lévő videók megtekintésével is. A megkérdezettek 86,5 százaléka nézett már videót az interneten, míg a világátlag 82 százalék.

Világszinten 70,2 százalék a blogolvasók aránya, Magyarországon is elterjedt ugyan, de még nem ennyire, a megkérdezettek 50,5 százaléka állítja, hogy olvas ilyen oldalakat. Dél-Koreában 92 százalék feletti a blogolvasók aránya.

A blogírás még nem kimondottan népszerű Magyarországon. Csupán 7,8 százalék vallja, hogy ír az interneten blogot. Ez a szám világszinten 35,2 százalék. Kína, Tajvan és Dél-Korea esetében ez a szám 70 százalék fölött van. Videók esetében is jelentős fejlődési lehetőség van még, a megkérdezettek mindössze 16,3 százalékára jellemző Magyarországon, hogy feltölt videót, amellyel a világon az utolsó a vizsgált országok közül.

Az Universal McCann szerint a következő egy évben a magyar internethasználók mélyebb ismereteket fognak szerezni a témában és jelentős mértékben nő majd az interaktivitásuk a többi webkettes területen is.

MTI/Menedzsment Fórum 


Olvasta már?hirdetés
Sok-sok évig álom marad még Orbánék céljaSok-sok évig álom marad még Orbánék célja

Belátható időn belül maga a kormány sem látja elérhetőnek az 5 millió foglalkoztatottat.

.
hirdetés
elrejt
 
.