Ízlelgeti a BKV busztenderét a főváros


További alternatívákat kért a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn a BKV Zrt. vezérigazgatójától az ezer új autóbusz beszerzéséről szóló javaslata kapcsán - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Nyáry Krisztián elmondta, hogy a részletesen kidolgozott operatív lízinget, bérleti konstrukciót tartalmazó előterjesztést első olvasatban tárgyalta a kabinet. A BKV vezetése vállalta, hogy többféle modellt is kidolgoz, egyebek mellett a különböző futamidőket és a kevesebb jármű beszerzésének lehetőségét is megvizsgálja - tette hozzá.

Nyári Krisztián kifejtette: a kabinet az év elején kérte fel a BKV vezetését arra, hogy dolgozzák ki a korábban vázlatosan ismertetett buszbeszerzési koncepciót. A Kocsis István vezérigazgató által benyújtott anyag rögzíti, hogy a BKV jelenleg 1.399 saját busszal és 110, alvállalkozó által üzemeltetett járművel látja el napi feladatait. A buszpark átlagos életkora 15,4 év, naponta 200-300 üzemzavar jelentkezik emiatt. A nemrég vásárolt 150 Volvo busz nélkül a régi járművek átlagéletkora 16,8 év lenne.

A koncepció a jelenlegi buszpark felújítását és a tartós bérlet, operatív lízing lehetőségeit hasonlítja össze. A BKV szerint a felújítás nem jelent műszakilag gazdaságos alternatívát, ugyanis a buszok elhasználódása oly mértékű, hogy a fődarabok cseréjével kiegészített alvázcserére lenne szükség, és ez már nem érné meg.

A javaslat ezer új busz operatív lízingjére, ötéves csereintervallumra és egyetlen szállító kiválasztására vonatkozik. E konstrukció teljes nettó értéke 60-80 milliárd forint lenne - tette hozzá az igazgató.

MTI/Menedzsment Fórum


Olvasta már?Ajánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Péterfalvi szerint lépni kell a magyar vállalatoknakPéterfalvi szerint lépni kell a magyar vállalatoknak

Haladéktalanul meg kell kezdeniük a felkészülést az egy év múlva hatályba lépő Európai Adatvédelmi Rendeletben foglaltak betartására a magyar vállalatoknak.

.
hirdetés
elrejt
 
.