Káosz a Heathrow új terminálján


Tegnap nyitották meg a londoni Heathrow repülőtér új ötös terminálját, az első napon azonban rögtön káosz alakult ki a csomagok összekeveredése miatt. A fejetlenség még mindig tart, a British Airways pénteken is törölte járatainak ötödét, köztük az egyik budapestit is - tudósít a Reuters.

Az új terminál 4,3 milliárd fontból épült meg, ez jelenleg Nagy-Britannia legnagyobb zárt tere, mintregy ötven futballpálya méretű. Az ötös terminál azért épült meg, mert egyre nagyobb volt a forgalom a legnagyobb londoni reptéren. A káosz a tegnapi megnyitás után kezdődött, amikor sok utas csomagjai összekeveredtek, ezért sok gép a csomagok nélkül indult el.  

A British Airways közlése szerint pénteken a járatok 80 százaléka fog közlekedni az ötös terminálról, ezekre a gépekre akadálytalan lesz a poggyászok feljuttatása is. A tegnapi zavar után több utas is a várótermekben töltötte az éjszakát, mivel nem akrtak a közeli hotelekben szobát kivenni.

Csütörtökön legalább 33 rövidtávú járatot töröltek, több gép - köztük a budapesti - jelentős késéssel indult el Londonból.

Menedzsment Fórum 


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Sokkal jobb orvosi ellátást kaphatnának a magyar munkavállalók
Mitől emelkedhetnek a KGFB-díjak

A kgfb esetén az autósok többségében elégedettek a biztosítók szolgáltatásaival. Most azonban felmerült a módosítási igénye, ami gondot okozhat.

.
hirdetés
elrejt
 
.