33 milliárdból épül logisztikai park Páty közelébenEgy 42 hektár alapterületű logisztikai parkot épít Páty közelében az Europolis vagyonkezelő és ingatlanfejlesztő cég, a beruházás volumene a tervek szerint 130 millió euró (mintegy 33 milliárd forint) - mondta Széll Csaba, a cég ügyvezető igazgatója.

A beruházás első ütemének építése májusban kezdődik és várhatóan 2009 közepére fejezik be, az első ütem beruházási költsége 60 millió euró. Ez az ütem 50 ezer négyzetméter "A" kategóriás irodát, raktárt, raktári irodát és szolgáltatási területet foglal majd magába 9 hektáros területen.

Az Europolis Park Budapest M1-ben a - megváltozott bérlői igények kiszolgálására - akár kisebb 500-600 négyzetméter nagyságú raktárak is bérbevehetők. A bérleti díjat illetően Széll Csaba nem kívánt adatokat közölni. A teljes beruházás várhatóan 2017-ben fejeződik be - mondta az ügyvezető.

Az Europolis magyarországi tulajdonában 188.540 négyzetméter kiadó iroda és raktárterület van, portfoliójában öt ingatlan található: a City Gate (24 ezer négyzetméter), az Info Park A épülete (13 700 négyzetméter), a most bővülő IP West és két logisztikai park, amelyből az egyik a most épülő első ütem mellett található 70 ezer négyzetméteres park, illetve az Europolis Park Budapest Airport (65 ezer négyzetméter).

A 13 embert foglalkoztató cég a közép-európai régióban 2,2 milliárd euró befektetést hajtott eddig végre, az a szám 2012-ig várhatóan megduplázódik. A cégcsoport bevétele - amely a vagyonkezelőből és az öt projektcégből áll - 6,2 milliárd forint volt tavaly, a cég az idén is hasonló eredményre számít. 

MTI/Menedzsment Fórum 


Olvasta már?hirdetés
Sok-sok évig álom marad még Orbánék céljaSok-sok évig álom marad még Orbánék célja

Belátható időn belül maga a kormány sem látja elérhetőnek az 5 millió foglalkoztatottat.

.
hirdetés
elrejt
 
.