Már kérhető a kiemelt ápolási díj


Elkészült az emberi erőforrások minisztere által jegyzett rendelet, amely meghatározza a kiemelt ápolási díjra jogosultak körét - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

A szabályozás értelmében azok a hozzátartozók kaphatnak kiemelt ellátást, akiknek gyermeke tartósan beteg, emellett állandó ápolásra szorul, mert nem tud a lakásban önállóan közlekedni, étkezni, tisztálkodni vagy öltözködni. A kiemelt ápolási díjra való jogosultságot az a szakorvos igazolja, aki a magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségekről szóló igazolás kiállítására is jogosult.

Magasabb fizetést szeretne? (X)

Felnőtteknél a kiemelt díj akkor jár, ha az ápoltról a rehabilitációs hatóság megállapítja, hogy egészségkárosodása jelentős, s önellátásra nem, vagy csak segítséggel képes.

A kiemelt ápolási díjat az illetékes járási hivatalnál kell igényelni. Az új ellátás a rendes ápolási díj 180 százaléka, 53 100 forint - írta a lap.

MTI
Hirdetés

Vezetékes és vezeték nélküli telefonok, irodatechnika, nyomtató kellékek. Nézzen szét az mfor.hu irodaszer áruházában!

Japán, svájci és német gyártmány vezetékes és vezeték nélküli készülékek. Panasonic, Gigaset, Swissvoice telefonok nagy választékban!

További ajánlataink:
Másolópapírok, borítékok, Etikettcímkék, Nyomtatási kellékanyagok, Iratrendezők, Gyorsfűzők, Írószerek, Higiéniai termékek

.
Olvasásra ajánljuk!
.
hirdetés
Kínos - milliók legsötétebb titka derülhet kiKínos - milliók legsötétebb titka derülhet ki

Hackerek törték fel az Adult FriendFinder oldalt, ennek során többmillió ember szexuális preferenciáit, titkait szerezték meg.

.
hirdetés
elrejt
 
.