Már kérhető a kiemelt ápolási díj


Elkészült az emberi erőforrások minisztere által jegyzett rendelet, amely meghatározza a kiemelt ápolási díjra jogosultak körét - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

A szabályozás értelmében azok a hozzátartozók kaphatnak kiemelt ellátást, akiknek gyermeke tartósan beteg, emellett állandó ápolásra szorul, mert nem tud a lakásban önállóan közlekedni, étkezni, tisztálkodni vagy öltözködni. A kiemelt ápolási díjra való jogosultságot az a szakorvos igazolja, aki a magasabb összegű családi pótlékra jogosító betegségekről szóló igazolás kiállítására is jogosult.

Magasabb fizetést szeretne? (X)

Felnőtteknél a kiemelt díj akkor jár, ha az ápoltról a rehabilitációs hatóság megállapítja, hogy egészségkárosodása jelentős, s önellátásra nem, vagy csak segítséggel képes.

A kiemelt ápolási díjat az illetékes járási hivatalnál kell igényelni. Az új ellátás a rendes ápolási díj 180 százaléka, 53 100 forint - írta a lap.

MTI
Pályázzon, segítünk!
Ha az Ön cége legalább 3 lezárt üzleti évvel rendelkező termelővállalat, érdemes megtekintenie a következő két pályázatot!

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Mikro-, Kis-, és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása

.
Ezeket olvasta már?

320-as dollár jöhet

Brutális forintgyengülést jósol a dollárral szemben a GS

150,4 ezer forint volt a nettó átlagbér

5000 dolgozót "tüntetett el" a KSH visszamenőleg

Megnéztük a beszámolóit

Tényleg kitiltják a Tescót Magyarországról?

Félszáz éve adták át a felújított Erzsébet hidat

.
hirdetés
15 ezer új állástalan lett hirtelen - hiába a közmunka15 ezer új állástalan lett hirtelen - hiába a közmunka

Bár augusztustól kormányzati cél a havi átlag 200 ezer közmunkás foglalkoztatása, októberben ennek ellenére 15 ezer új állástalan lett.

.
hirdetés
elrejt
 
.